Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal tappar Jaeson Rosenfeld som anses vara en väldigt duktig analytiker.

Arsenal tappar analysguru

fre 20 mar 2020 kl 13:14

Han har jobbat för Arsenal de senaste tio åren. Men nu kommer analysexperten Jaeson Rosenfeld lämna sitt jobb i klubben.

Jaeson Rosenfeld var mannen som revolutionerade användandet av data och analys i Arsenal. Företaget heter StatDNA och 2012 bestämde sig Arsenal för att köpa det upp det. Under de senaste åren har Rosenfeld och hans team försett klubben med data och analyser om spelare och motståndare.
Förra året bytte Arsenal namn på företaget till Arsenal Data Analytics.

Nu skriver The Athletic att Rosenfeld kommer att lämna sitt jobb i klubben. Sajten skriver att hans inflytande har minskat de senaste månaderna då klubbens nya ledning med Raul Sanllehi i spetsen föredrar ett annat upplägg och vill ha mer kontaktbaserad transferbusiness.
Rosenfeld kommer att börja jobba för FIFA istället.