Medlemmar: 6625 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal tappar Jaeson Rosenfeld som anses vara en väldigt duktig analytiker.

Arsenal tappar analysguru

fre 20 mar 2020 kl 13:14

Han har jobbat för Arsenal de senaste tio åren. Men nu kommer analysexperten Jaeson Rosenfeld lämna sitt jobb i klubben.

Jaeson Rosenfeld var mannen som revolutionerade användandet av data och analys i Arsenal. Företaget heter StatDNA och 2012 bestämde sig Arsenal för att köpa det upp det. Under de senaste åren har Rosenfeld och hans team försett klubben med data och analyser om spelare och motståndare.
Förra året bytte Arsenal namn på företaget till Arsenal Data Analytics.

Nu skriver The Athletic att Rosenfeld kommer att lämna sitt jobb i klubben. Sajten skriver att hans inflytande har minskat de senaste månaderna då klubbens nya ledning med Raul Sanllehi i spetsen föredrar ett annat upplägg och vill ha mer kontaktbaserad transferbusiness.
Rosenfeld kommer att börja jobba för FIFA istället.

Kommentarer

Bild för Elias

Helt rätt väg att gå, har ju inte direkt sprudlad med kvalité värvningar genom åren, därav vi halkat mer och mer ifrån toppen. 

Bild för Andreas Näsström
Elias wrote:

Helt rätt väg att gå, har ju inte direkt sprudlad med kvalité värvningar genom åren, därav vi halkat mer och mer ifrån toppen. 

Förvisso har ju värvningarna många gånger blivit.. sådär senaste årtiondet. Men det här med kontaktbaserade transfers som vi hört om tidigare? Vad är det om? Låter inte riktigt seriöst i mina öron

Bild för Andreas Näsström

Dubbel

Bild för Andreas Näsström

Trippel

Bild för Elias

Att man går mer via agenter och rekommendationer ifrån fotbolls nätvärk runt om i världen och mer scoutning av spelare. Innan har dom gått väldigt mycket på data analyser, vilket jag uppfattar det som, alltså dom matar in vilka egenskaper dom vill ha sen räknar programmet ut vilka spelare typer som kommer upp i systemet är inte proffs på detta programmet arsenal jobbar med heter statdna.

Det man kan undra över varför arsenal halkat efter år efter år. En sak är ialla fall som arteta va inne på att spelarna varit i dåligt skick i många år både mentalt och fysiskt. skulle vara spännande att få reda på hur dom kommit fram till dessa konstiga felrekryteringar genom åren mm. Arsenal måste hitta spelare som är mycket mer starka mentalt, spelare som bidrar i sista tredjedelen i matcher, och mer lugna i vissa situationer, vi måste ha bättre flanker. Mer smartness bland spelare och kreativitet ifrån mitten och mer fart i laget. Vi har alldeles för många spelare som inte har någon spelförståelse utan många gånger chanspassar utan någon egentlig idé. Ska bli intressant och se vilka typ av spelare han vill få in när all corona skit har lagt sig och transfermarknaden öppnar och ligan är färdigspelad, oavsett om arsenal når champions eller inte.

 

https://highbury-house.com/2018/08/27/the-worst-deal-ivan-gazidis-secured-not-unai-emery/

t ex barcelona har dessa tre egenskaper när dom scoutar ungdomar som sedan förhoppningsvis tar steg i A laget

Barcelona’s La Masia Scouting Policy

Unlike other European giants, FC Barcelona’s complete belief in producing home-grown technical players emphasizes the need for accurate scouting criteria. The main 3 attributes an FC Barcelona youth scout looks for is:

Technique
Speed
Vision of the game

These are key throughout every age group of La Masia and the first team squad.

Bild för Joacim Nyberg

Scouta spelare e bra men att köpa spelare via rauls agent kontanter hela tiden känns mindre bra. Agenter vill inte arsenals bästa dom vill bara tjäna pengar tänk på det. Klart man kan fynda bra spelare ändå via agenter men jag e ändå rätt skeptisk till Raul. jag däremot e glad att vi har edu ist för han känns bra mkt klokare 

Bild för Elias
Bild för Elias
Joacim Nyberg wrote:

Scouta spelare e bra men att köpa spelare via rauls agent kontanter hela tiden känns mindre bra. Agenter vill inte arsenals bästa dom vill bara tjäna pengar tänk på det. Klart man kan fynda bra spelare ändå via agenter men jag e ändå rätt skeptisk till Raul. jag däremot e glad att vi har edu ist för han känns bra mkt klokare 

det är ju inte bara via agenter, utan kontakt nät, rekommendationer ifrån scouter mm, det här programmet STATDNA har ju inte funkat med rekryteringen så varför inte testa något nytt, dom är ju på väg bort från detta data program som väljer ut spelare som grund.

Bild för Joacim Nyberg

Jo jag e mee på att vi måste prova nått nytt. Håller helt med där. Enda jag säger e att det finns lite fog för oro när det kommer till Raul och hans agentbusiness. Men jag köper att vi måste ändra strategi för det där jäkla data skiten har la inte gett oss många bra spelare. Sen e jag med på att inte alla spelare vi köper e via agenter. 

Bild för Jonas Eriksson

Arsenal kan använda sig av vilka system som helst. Problemet är inte vad vi har använt. Problemet är energin som finns innanför väggarna när dom kommer. Energin som vi behöver ha verkar inte finnas där. Då vi uppenbart ser ut att vara sämre tränade rent fysiskt än ALLA lag i PL. Och har svårt att tro att det finns någon topp klubb som har samma "bekvämlighets" känsla över sig. En känsla jag tror kom smygandes sakta mer och mer efter 2004. Då en efter en med rätt attityd försvann och ersattes med fel spelare, med fel mentalitet.