Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal säger idag att man fortsatt kommer betala lön till alla sina anställda.

Coronarapport från Arsenal

ons 15 apr 2020 kl 13:53

Arsenal meddelade idag att man kommer fortsatt betala sina anställda full lön framöver. Och ledningsgruppen i klubben har sänkt sina löner med 33 procent.

Coronaviruset har stoppat mycket i världen och Arsenal har inte spelat fotboll sedan den 7 mars. Bara dagar senare slutade man träna och stängde ner verksamheten.
Det har så klart fått ekonomiska konsekvenser.
I dag meddelar klubben att det är påfrestande tider - speciellt då man driver verksamheten med en självförsörjande modell.

Men man säger att man gör sitt yttersta för att ta sig igenom detta och för att stötta klubbens anställda. Medan många andra har sagt upp eller permitterat personal har Arsenal under hela krisen betala alla sina anställda full lön.
Och det kommer man fortsatt att göra.

Därmed har ledningsgruppen fattat beslutet att kapa sina löner med 33 procent. Det pågår även en diskussion med spelartruppen och deras löner. Klubben har föreslagit att spelarna ska gå med en prestationsbaserad sänkning av ersättningen de närmsta tolv månaderna där man avstår 12,5 procent. Pengarna kommer att betalas tillbaka om man kvalificerar sig för Champions League. Blir det Europa League-spel blir sänkningen 7,5 procent.
Spelarna ska ha röstat nej till detta, men ska ställa sig positiva till att hjälpa till att betala för klubbens övriga anställda. Dessutom är de med i välgörenhetsgruppen Players Together där man stöttar sjukvården.
Arsenal skriver dock att samtalen med spelarna fortgår om hur de kan hjälpa till för att lätta på de ekonomiska problemen som Coronakrisen medför.

Ni kan läsa hela Arsenals uttalande här.