Medlemmar: 4265 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Två av våra panelmedlemmar vill sitta i karantän med Ray Parlour. Vem skulle du välja?

Supporterpanelen: vi saknar Arsenal!

lör 30 maj 2020 kl 10:27

I väntan på att livet ska återgå till det lite mer normala har vi tagit pulsen på tre av medlemmarna i Arsenal Sweden.

Vi har inte sett Arsenal spela sedan den 7/3. Saknar du fotbollen och allt som hör till den?

Cecilia Imberg, Stockholm: Jättemycket. Jag saknar de faktiska matcherna, men också att dricka öl på puben, prata fotboll med kollegorna och lyssna på poddar som dissekerar senaste matchen.

Henrik Skoog, Hammarö: Jag ställde in mig rätt snabbt att det inte kommer bli någon mer fotboll denna säsongen och kunde därför släppa abstinensen att inte kunna se på fotboll så det har gått rätt ok ändå. Nu har ju fotbollen börjat starta upp igen men efter ha sett delar av de tyska matcherna som har spelats efter deras uppstart av Bundesliga så kan jag inte säga att jag saknat själva fotbollen så mycket att jag tyckte det var kul att titta på fotboll bara för att det var en match, däremot så har man ju saknat allt det andra som är runt fotbollen. Det har t o m gått så långt att jag har börjat drömma om Londonresor och även om det är sköna drömmar är så besvikelsen nästan större när man vaknar och inser att det var resan som var en dröm och inte pandemin.

Stefan Eriksson, Karlstad: Ja! Jag saknar all sport, såväl live som på tv. Det är ju i ett läge som det vi har nu man funderar på hur de som inte är sportintresserade har det. Antar att det är business as usual för de flesta i den kategorin. Tristessen och saknaden av att ha något att bry sig om (vårt lag t ex) ger en obeskrivlig tomhet.

Hur har du gjort för att få tiden att gå när det inte har funnits någon riktig fotboll att följa?

Henrik: Som tur är så har ju vintern varit utan snö här i de södra delarna av Sverige och våren kom tidigt vilket har gjort att golfbanorna har kunna öppnat rekordtidigt så där jag spenderat mycket tid de senaste månaderna. Har snart spelat lika många rundor som jag brukar spela på en hel säsong.

Cecilia: Promenerat mycket och plöjt en och annan TV-serie. Jag funderar på att köpa ett Playstation nu och stilla Arsenal-abstinensen med FIFA.

Stefan: Tittat på gamla klipp och bilder från resor man gjort tillsammans med goda vänner. Jag har ju varit "tillsammans" med Arsenal sedan sent 70-tal och nu känns det som ens partner har lämnat en. Då får man titta på saker som påminner en om "good old times".

Hur ser du på att Premier League till varje pris vill spela färdigt säsongen medan pandemin fortfarande i allra högsta grad pågår?

Stefan: Jag fattar att det är extremt mycket pengar inblandat för ligan totalt och att klubbarna pressas att göra det. Den ekonomiska biten är det som väger tyngst i det här läget. Antar att många klubbar skulle få det svårt om inte tv-pengarna tickar in. Jag vill ju se fotboll som alla andra, men vill också något skadeglatt uppleva att ingen titel delades ut. Alla som fattar varför fattar ;)

Cecilia: Jag saknar fotbollen väldigt mycket men jag tycker det känns oansvarigt att starta upp igen mitt i brinnande corona.

Henrik: Det där är en väldigt svår fråga att svara på. Ena stunden lutar man åt att det är givet att fotbollen inte ska starta igång när det dör folk i tusental varje vecka i England och i andra stunder så tänker man att det är klart att den kan starta upp med tanke på att andra verksamheter startar upp igen och spelarna med de regler som man nu satt upp har det mycket mer säkrare än t ex någon som jobbar i en matbutik.Sen har ju en uppstart av Premier League inget att göra med att supportrar kräver att få se fotboll igen och att klubbarna vill ge det folket vill ha utan det har ju bara med pengar att göra. Hade inte TV-avtalet haft en så avgörande del i klubbarnas ekonomi så hade man avslutat ligan i det närmaste när man fick pausa den i början av mars, då hade man med 100% säkerhet inte velat att riskera spelarnas och andras hälsa genom att spela matcher. Samtidigt så riskerar ju klubbar att gå i konkurs för man har ju byggt upp laget kring att man ska få TV-pengarna och det är ju väldigt få klubbar som går plus varje år trots de intäkter som de ger så man kan ju förstå att man vill göra ett försök att rädda ekonomin. Det enda svar jag kan ge på frågan är att finns det den minsta risk till ökad smittspridning så ska säsongen avslutas och även om man lyckas spela klart säsongen så kommer den med största sannolikhet mer kännas som en försäsong än en ligaavslutning.

Du ska sättas i karantän i en månad och du måste välja tre nuvarande eller tidigare Arsenal-spelare att tillbringa tiden med. Vilka tre väljer du och varför?

Cecilia: Bellerin för att jag tror att man skulle kunna föra samtal med honom. Arteta för att det hade varit väldigt intressant att följa hans tränarjobb på riktigt nära håll. Bergkamp pga Bergkamp.

Henrik: Om jag ska sättas i karantän så vill jag ju sitta där med några roliga personer och de 3 första som jag kommer att tänka på Ray Parlour, Lukas Podolski och Ian Wright. De skulle nog få tiden i karantänen att kännas som den går fort med sköna historier och mycket skratt. Ray fixar alkoholen, Lukas kebaben och Ian får stå för spellistan så kan man ha ett enda stort party medans man väntar på att släppas ut igen.

Stefan: Ray Parlour - antar att det kan finnas en och annan historia där som skulle lätta upp stämningen. Tony Adams: från hånad till hjälte via ett missbruk. Skulle vilja höra honom berätta om resan han gått igenom. Herbert Chapman: älskar historia och han om någon var ju instrumental i sin tidsera för den utveckling klubben tog.