Medlemmar: 8852 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta har en del att fundera på efter två raka förluster.

Arteta: "Det är vårt eget fel"

sön 21 jun 2020 kl 12:02

Andra matchen - andra förlusten. Mikel Arteta var inte nöjd efter att Arsenal tappat 1-0 till 1-2 i Brighton igår eftermiddag.

Arsenal startade om Premier League med att få stryk med 0-3 i Manchester i onsdags. Igår ledde laget länge och väl i Brighton men två sena hemmamål innebar att The Gunners åter igen fick vända tillbaka till London tomhänta.
Mikel Arteta hade en del att säga att andra raka förlusten i ligan.
- Jag tycker att vi gjorde mycket saker för att vinna den här matchen komfortabelt, men vi tävlade inte som man behöver göra i Premier League. Vi gav bort det första målet och förlorade ett par viktiga dueller sen. Så jag tycker att det är vårt eget fel.

Spanjoren fick sedan frågan om han är orolig för spelarnas karaktär.
- Nej, inte karaktären. Det handlar om hur du tävlar i en Premier League-match och i det här fallet är det i en match som varar i 100 minuter. Det gäller varje boll, varje situation och när du tappar fokus så kommer motståndaren slå till. Det är inte första gången det händer och vill du vinna fotbollsmatcher så behöver du vara bra hela tiden på den här nivån. Det är ett måste och inte förhandlingsbart.
- Jag tycker att de gjorde det under stora delar av matchen, men inte i viktiga tillfällen. Då får man betala priset, så är det. Det är mitt fel för jag är den som är ansvarig för att de gör det.