Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ceballos firar segermålet.

Ceballos matchhjälte på stopptid

sön 28 jun 2020 kl 16:23

På stopptid sköt Ceballos Arsenal till Wembley. Efter en sen kvittering från Sheffield blev den inhoppande spanjoren matchvinnare.

Första halvlek:

Arteta gjorde ett par förändringar jämfört med 2-0 segern mot Southampton. Bellerin som fick en del kritik förra matchen fick petas till bänken och Maitland-Niles fick chansen från start. Den stora snackisen var dock att David Luiz var tillbaka efter sin horribla insats mot City i omstarten. Och redan efter 10 minuter fick man hålla andan något. En hörna skapade oro i försvaret och Southampton nickade in bollen i nät. Men efter videogranskning kunde det konstateras att Lundstam var offside, tack och lov.

Sen tog Arsenal över en del i spelet. Alexandre Lacazette fick ett instick till sig och en hård knuff i ryggen - straff för Arsenal. Nicolas Pepe gick upp och satte 0-1 säkert efter 25 minuters spel. Målskytten Nicolas Pepe hade en del bud på att utöka ledningen, men lyckades inte riktigt. Ivorianen var livfull längs sin högerkant och skapade en hel del oro för Southampton. I övrigt kantades halvleken av en hel del skade skador och uppehåll. Tierney, Willock och Lacazette fick alla smällar men kunde alla fortsätta spela.

I övrigt var Tierney nära sitt första mål i Arsenal-tröjan, me fick se sitt skott passera strax till höger om Hendersons stolpe. Skotten stod för en fin insats i första halvlek.

Andra halvlek:

Tidigt in i andra halvlek gick David Luiz in i en närkamp. Brassen grinade illa efteråt och fick byta med Rob Holding. Sheffield United fick en frispark till sig efter 55 minuters spel. Bollen slogs in lågt och hamnade efter ett par studsar i nätet. Målet blev dock bortdömt för offside. Andra bortdömda för hemmalaget. Strax därefter är det nära igen. Basham kastar sig fram på ett inlägg och nickar, precis utanför Martinez stolpe.

Sheffield fortsatte att pressa högt och lyckades skapa en del oreda för Arsenal. Arteta såg inte helt nöjd ut från bänken och gjorde ett dubbelbyte. Lacazette och Willock ut, Ceballos och Nketiah in.

Men bytena lyckades inte allt för väl. Matchen svängde fram och tillbaka, utan att något lag hade någon vidare koll. Med ett par minuter kvar av matchen får Sheffield ett inkast långt ner på offensiv planhalva. Kastet flängs in i straffområdet och Kolasinac rensar den rakt på Holding och McGoldrick fångar upp bollen och lägger in 1-1.

Hemmalaget pressar på framåt och Billy Sharp avlossar ett skott som Martinez får göra en fin benparad på.

Sen kontrade Arsenal. Pepe försökte dra sin gubbe men förlorade boll till Ceballos som tog över och sköt in 1-2 från snäv vinkel. Spanjorens andra mål. 

Tre tankar om matchen:

Wembley nästa
Det satt långt inne. Det kanske inte var helt rättvist. Men vi ska till Wembley, igen. Om vi ska ha en chans att ta oss till final kommer vi behöva steppa upp lite dock. För spelar vi som vi gjorde idag så kommer det inte räcka långt. Men om vi bortser från kvaliteten på Arsenals spel just nu så kan vi glädjas åt ännu ett besök på Wembley, en arena vi faktiskt har ganska bra statistik på. Även om det blir City vi möter så kan vad som helst hända. En semifinal i cupen kommer bli kul.

Passivt och lite fegt
Det känns som att vi inte riktigt vågar spela vårt spela i 90 minuter. Vi låter ofta motståndarna ta sig ner på vår planhalva och vi försöker istället ligga på kontring. Det känns lite farligt, för när man bjuder in lag till att skjuta och ta sig framåt offensivt så kommer lägen skapas. Det känns då extra farligt när instick och inlägg är något som vi inte känns allt för trygga att försvara just nu. Jag vill hellre se en match där vi försöker dominera bollinnehav och spelet hela matchen. Men man ska inte klaga allt för mycket när vi ändå vinner.

Vinden fortsätter i vår favör
Har vinden nu börjat blåsa rätt för oss? Två matcher på rad som vi har en del tur i. Sist var det tabbar, och nu var det missade lägen, små marginaler på offsider och bra ingripanden i rätt lägen. I skrivande stund visas FA Cup-finalen mot Hull på Eurosport. Jag ska nog fortsätta titta på den och drömma om en lyckad sommar på Wembley. För vi ska dit igen.

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 7
Hade inte allt för mycket att göra i första halvlek, men fick visa framfötterna ett par gånger i andra. Kunde inte göra så mycket på målet, men fortsätter att visa att han är en duglig andra-keeper.

Shkodran Mustafi 6
Hade inte allt för stressigt, fram till slutet då han gjorde ett par fina brytningar.

David Luiz 5
Fick lite revansch från City-matchen. Höll sig rätt tyst, men gjorde en godkänd insats.

Sead Kolasinac 4
Såg inte helt bekväm ut att spela i ett tre-backslås. Är bättre på kanten istället.

Ainsley Maitland-Niles 6
Gör en helt okej insats på sin kant. Bättre än Bellerin och kommer nog få fler chanser.

Joe Willock 5
Är väl helt okej, men jag har svårt att se att Willock tar nästa steg.

Granit Xhaka 6
Får falla tillbaka en del och rädda upp bakåt, gör en klart godkänd insats på mittfältet.

Kieran Tiereney 7
Tillsammans med Pepe är han bäst på plan i första, bra även i andra och borde fått en assist med sig om någon varit lite hungrigare i mitten.

Nicolas Pepe 8
Kul att se Pepe idag. Aktiv, snabb, målskytt och var mycket mer engagerad än tidigare. Fortsätt så.

Alexandre Lacazette 6
Drar på sig straffen och hjälper till mycket för sina medspelare.

Bukayo Saka 6
Fick inte riktigt i högsta växeln idag. Vill alltid framåt, vilket är helt rätt tanke.

Inhoppare:

Rob Holding 6
Godkänt inhopp för engelsmannen som fick ersätta David Luiz.

Eddie Nketiah 6
Iblandad i målet och gör det bra. Hotar Sheffield på ett annat sätt än Laca.

Dani Ceballos 7
Otroligt fint avslut och matchvinnare, då får man en högre poäng.

Sokratis -
Spelade för lite för att få betyg.