Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Willian är klar för Arsenal.

Bekräftat: Willian klar för Arsenal

fre 14 aug 2020 kl 11:32

Sommarens första nyförvärv är klart. Arsenal meddelade nu på förmiddagen att man kontrakterat brassen Willian.

Det har varit på tapeten en tid och är ingen större överraskning. Brassen Willian är klar för Arsenal. Klubben meddelade idag att 32-åringen skrivit på för tre år.
Den offensive mittfältaren kommer från spel i Chelsea där han varit sedan 2013.
Mikel Arteta säger så här om nyförvärvet:
- Han är en spelare som verkligen kan göra skillnad för oss. Vi har följt honom de senaste månaderna och vi hade en tydlig idé att förstärka våra offensiva mittfältare och yttrar och han är en spelare som verkligen ger oss möjligheter. Han kan spela i tre av fyra positioner. Han har erfarenheter av allt i fotbollen men har fortfarande ambitionen att komma hit och bidra för att ta klubben dit den här hemma. Jag har verkligen blivit imponerad när jag pratat med honom och hur mycket han vill komma hit, säger spanjoren till Arsenal.com.

Willian har gjort 339 matcher för Chelsea och vunnit två ligatitlar, en FA-cup och en Europa League-titel. 63 mål har brassen gjort. Hans kontrakt på Stamford Bridge gick ut efter säsongen och det har snackats om att tränaren Frank Lampard ville ha honom kvar, men parterna ska inte ha varit överens om kontraktslängden.
Willian kommer spela i tröja nummer 12.
Det surras om att han kommer få en veckolön på £250 000.