Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Willian fick kontraktet han ville i Arsenal och lämnade Chelsea.

Willian: "Alla visste vad problemet var"

fre 21 aug 2020 kl 15:48

Han fick inte kontraktet han ville och lämnade Chelsea för Arsenal. Nu berättar Willian mer om flytten. - Alla visste vad problemet var, säger han.

Frank Lampard ville att Willian skulle stanna i Chelsea och skriva på ett nytt kontrakt under sommaren när det gamla gick ut. Brassen ville ha ett nytt treårsavtal, men det ville inte FA-cupfinalförloren erbjuda den offensive mittfältaren.
I en intervju med The Sun berättar Willan mer om varför.
- Alla visste vad problemet var. De tyckte att, eftersom jag var på väg att bli 32, de inte kunde ge mig ett treårskontrakt. Jag kände att jag att visat att jag höll, att jag var lika bra som innan och att jag förtjänade kontraktet. Frank Lampard ville att jag skulle stanna. Han spelade mig oftare än jag någonsin spelat. Tidigare fick jag spela två matcher och sedan var jag på bänken. Det är en del av fotbollen, men jag njöt av att spela mer.

Därför blev det ingen fortsättning i Chelsea. Men i Arsenal slungades det fram ett treårskontrakt.
Och Willian skrev på.
- Arsenal jag mig det jag ville ha och nu måste jag visa att det var ett bra beslut. Min ålder är ingen stor sak. Tar du hand om dig själv, lever rätt och tränar rätt så kan dagens spelare vara på topp när de är 35 år. För mig är det inget problem. Jag har mycket att spela för med Brasilien och vill spela nästa VM. Gör jag det bra i Arsenal kan de ske.

Willian kunde ha valt bort Premier League under sommaren. Brassen sägs ha haft ett 4,5-årskontrakt på bordet från MLS.
- Jag har varit här i sju år och Premier League är bästa stället i världen att spela fotboll på. Det är därför jag inte tidigare gått till Spanien eller Italien. Jag gillar England väldigt mycket. Jag känner att jag fortfarande kan bli bättre och göra ett lag som Arsenal bättre. Jag är ingen superman men med hjälp av bra spelare runt om mig kan vi skapa bra grejer.

För att lyckas med det är det bra om Arsenal och Pierre-Emerick Aubameyang når en lösning så att skyttekungen kan skriva nytt kontrakt och stanna i klubben.
- Jag gick till Arsenal för att vi kan utmana om titlar. Pierre är en stor del i det hela. Han måste stanna. Det är viktigt för mig, säger Willian.
- Det är en spelare som gör 25-30 mål per säsong. En sådan spelare vi måste behålla.