Medlemmar: 5050 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Runarsson mot Leicester City på onsdag kväll?

"Jag är redo att göra allt jag kan"

tis 22 sep 2020 kl 13:35

Alex Runarsson ska ersätta Emiliano Martinez. Och ta upp kampen med Bernd Leno. - Jag vet att det kommer att krävas mycket hårt jobb, säger islänningen.

Övergången för Alex Runarsson från Dijon till Arsenal blev klar och presenterad igår. The Gunners köper loss den 25-årige islänningen för runt £1 miljon. Och nu är tanken att han ska ta upp kampen med Bernd Leno.
- Jag vet att det kommer att krävas mycket hårt jobb, men jag är redo att göra allt jag kan för att få så mycket speltid som möjligt, säger han till Arsenal.com.

Runarssons flytt från Ligue 1 till Premier League kommer nog en smula oväntat för många. Hans stats i den franska högstaligan är inte lysande, men klubben tror på sin nya värvning.
Han har jobbat med klubbens målvaktstränare Inaki Cana Pavon i Nordsjälland.
- Vår relation har varit väldigt bra sedan vi lärde känna varandra för fyra år sedan. Vi har alltid hållit kontakten även om jag spelat i Frankrike och han coachat här i England. Så att han är här är väldigt viktigt för mig så att jag känner någon här och som jag vet känner till kvaliteter, vad jag behöver förbättra och vad jag kan bidra med. Jag tror att det kommer att bli en god kombo, ännu en gång i min karriär.

Islänningen säger att Arsenals intresse kom snabbt - men att han snackat med Inaki under hela tiden.
- Första gången jag hörde om det var förra vecka när jag fick ett samtal från min agent. Jag har haft lite kontakt med Inaki, men allt har gått väldigt snabbt.
- Jag är väldigt glad och extremt stolt. Det är en stor dag för mig och min familj. Jag kan inte vänta med att få komma igång.

När han beskriver sig själv som keeper säger han:
- Jag skulle säga att jag är en modern målvakt. En av mina bästa egenskaper är att jag är bekväm i spelet med fötterna. Jag kan spela med både högern och vänstern. Jag är bra i spelet en mot en också.