Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kunde inkassera ytterligare en ligaseger idag mot Sheffield United.

Arteta: "Det var ingen vacker seger"

sön 4 okt 2020 kl 20:50

Fjärde ligamatchen - tredje segern. Mikel Arteta kunde sträcka armarna i luften efter vinsten mot Sheffield United.

Det hände inte mycket i första halvlek. Men när Nicolas Pepe kom in i andra blev det åka av. På bara ett par minuter gick Arsenal från 0-0 till 2-0 och även om Sheffield United reducerade på slutet så var segern aldrig hotad.
Och den var rättvis.
- Jag är verkligen nöjd. En riktigt svår motståndare. I många situationer i matchen hade vi total kontroll. I första halvlek var det svårt för de är så välorganiserade. När de började bli trötta och vi började hitta ytorna och fick fart på bollen och upp speeden så var det mer spets i anfallen. Då skapade vi problem för dem och gjorde två fantastiska mål. Men det här är Premier League och när du inte gör det tredje målet och sen släpper in ett är det alltid farligt, sa Mikel Arteta efter matchen.
- Det var ingen vacker seger när du inte lyckas göra det tredje målet.

Spanjoren fick också frågor i Sky:s eftersnack om David Luiz skulle visats ut efter sin tröjdragning och om Sander Benge skulle fått rött istället för gult efter sin tackling på Pierre-Emerick Aubameyang.
Hans svar var mest att han inte sett det - i sann Wengeranda.

Men han pratade gärna om målskytten Bukayo Saka och "assistkungen" Hector Bellerin.
- Jag är väldigt imponerad (av Saka) för jag förväntade mig inte att han skulle göra mål på en nick. Det är nytt för honom, något som han måste addera till sitt spel, så jag är väldigt nöjd med honom.
- Han blir bättre dag för dag (Bellerin). Defensivt gör han mycket jobb individuellt med coacherna och med boll på sista tredjedelen. Han känner sig mycket mer bekväm. Det är väldigt bra. Vi behöver ytterbackar som kan addera kreativitet i sista tredjedelen och han var väldigt hjälpsam med det idag.