Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinez har inlett sin Villakarriär med tre raka segrar.

Martinez: "Något kändes inte rätt"

ons 7 okt 2020 kl 15:01

Han imponerade när Bernd Leno var skadad och var med och vann FA-cupen med Arsenal. Sen lämnade Emi Martinez för Aston Villa. Nu berättar keepern mer om flytten till Birmingham.

Emiliano Martinez drömde om att bli Arsenals förstemålvakt men fick aldrig den chansen på riktigt. När Bernd Leno blev skadad i Brighton i somras fick argentinaren möjligheten att visa vad han gick för.
Hans insatser imponerade - och Arsenal vann både FA-cupen och Community Shield.
Men när tysken var tillbaka satsade Mikel Arteta igen på honom.
Då valde Martinez att lämna klubben.

Den 16 september skrev Emi Martinez på för Aston Villa. Arsenal fick runt £20 miljoner för 28-åringen som skrev på ett långtidskontrakt på Villa Park.
Nu berättar han mer, för Independent.
- När jag äntligen blev nummer ett och jag var redo för det. Det tog mig tio år att komma dit. Som målvakt tränar du varje dag, men ingen förbereder dig för din livshistoria. Ingen tränar för att vara frustrerad, ingen tränar för att gråta. Men vad händer när du inte spelar på fyra månader? Kommer du fortsätta då eller är du mentalt död? Jag kunde ha gjort så mycket mer genom åren, men äntligen fick världen se vad jag var kapabel till. Jag avslutade på toppen och det är så jag alltid har velat lämna.

Efter seger mot Chelsea på Wembley, som innebar Arsenals 14:e FA-cuptriumf, tog Martinez bilen hem.
Tillsammans med Lucas Torreira.
De stannade på McDonald´s innan de åkte hem till Martinez och pratade vidare - och funderade på framtiden.
Duon hade en del grejer att bestämma sig för.
Dagen efter reste Martinez till Portugal för semester och slog av telefonen.
- Jag ville njuta. Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma.

Intresset från Aston Villa fanns redan då, men när sen Martinez fick starta i Community Shield fick han mer anledning att fundera på sin framtid.
Skulle han stanna ändå?
Eller skulle han flytta till Birmingham?
- Jag trodde att om jag spelar bra i den matchen så kunde jag bli nummer ett, men efteråt var jag ändå inte säker på vem som skulle starta i ligan. Jag fick reda på att det var 95% chans att jag skulle starta mot Fulham. Men jag tänkte bara "varför inte 100%?". Något kändes inte rätt. Alla ville att jag skulle stanna, men det var då jag bestämde mig för att lämna. Jag var inte arg eller känslosam. Jag var stolt över att jag gjorde det. När jag kom till Arsenal 2010 var det nio målvakter före mig i kön. Varje år behövde jag bevisa mig, men jag lämnade som nummer ett. Det var min historia där.

- Morgon efter skickade jag ett meddelande till Mikel Arteta och berättade för honom. Jag tackade honom, sade att jag hade vunnit de där pokalerna tack vare hans sätt att träna, sättet han förändrade laget. Jag tror på hans process så mycket, han var fantastisk. Han har mycket att bevisa och jag önskar honom lycka till. Jag kommer alltid att älska alla i Arsenal och kommer alltid att vara tacksam, men det var dags att säga hej då.