Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Elneny har fått bra med speltid av Arteta i säsongsupptakten.

Elneny trivs på jobbet med Arteta

tis 13 okt 2020 kl 23:16

Han var uträknad - men är tillbaka. Mohamed Elneny säger nu att han trivs på jobbet och med Mikel Arteta som tränare.

Mohamed Elneny fick bara spela 17 matcher under Unai Emerys första säsong. Därför var det ingen skräll att mittfältaren skickades på lån förra säsongen.
Men vad få nog räknade med var det som hände när egyptiern kom tillbaka till London den här sommaren.
De flesta räknade med att 28-åringen skulle säljas. Eller lånas ut igen.
Men så blev det inte.

När vi summerar den första delen av säsongen nu när det är landslagsuppehåll så har Elneny gjort sex matcher och fått stort förtroende av Mikel Arteta.
Det hade nog inte kunnat drömma om själv ens.
- Innan jag kom tillbaka till London och jag inte hade snackat med Arteta var jag lite ... inte stressad, men jag funderade på hur det skulle bli. När jag satte mig ner med honom sade jag "sättet som du tränar oss, sättet du vill spela är sättet som jag älskar att spela fotboll". Jag älskar verkligen hur vi tränar, hur han hjälper till med allt i klubben nu och det gör mig sugen på att ge 100 procent för laget.

- Under Emerys ledning spelade jag inte så mycket och det är därför man tappar självförtroendet och känslan. När jag kom till Besiktas på lån och spelade hela tiden fick jag självförtroendet tillbaka och när jag kom tillbaka hit såg jag att alla var glada att jag kom tillbaka.
- När jag tränar ger alla mig bra feedback och säger att jag gör det bra och det ger en självförtroendet tillbaka. Jag vill bygga på det varje dag och lära mig nya saker.

Han säger att det är viktigt att känna sig önskad, något som han gör just nu.
- Ja, varje dag, hela tiden. Det är viktigt i alla jobb när du vaknar på morgonen, att försöka lära dig nya saker och förbättra dig varje dag. Det är vad jag har i skallen varje dag när jag vaknar.