Medlemmar: 5159 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Iskall Lacazette deppar efter förlusten

Spelarbetyg: Luiz glänste - Lacazette iskall

sön 25 okt 2020 kl 22:36

David Luiz gjorde en briljant första halvlek, tillsammans med ett par andra. Sen blev mittbacken skadad och Arsenal föll. Lacazette iskall.

Bernd Leno 6

Räddar ett friläge mot Vardy i slutet fint med sitt huvud. Chanslös på målet. I övrigt hade Leno inte mycket att göra idag. Var ute och svajade lite i matchupptakten med fötterna, men det löste sig i det läget. 

Hector Bellerin 6

Briljant i första halvlek och var ett konstant hot på högerkanten. Med ett lite piggare anfallspar hade det nog kunnat smällas in en boll bakom Schmeichel på hans inspel. I andra dör ju spelet generellt, även så för Bellerin. Synd.

David Luiz 7

Det visade sig vara Luiz som var den avgörande faktorn. Gör en helt briljant första halvlek när han styr, ställer och sprider bollar perfekt på planen. Såg ut som en kreativ mittfältare i offensiven och en stabil back i defensiven. När brassen går av dör lite av kreativiteten. Mustafi har inte direkt samma kaliber. 

Gabriel 6

Gör väl inga direkta misstag idag. På målet har han inte så mycket mer val än att gå ut på Tieleman som kommer längs kanten. Försökte offensivt med två cykelsparkar, men ingen fullträff idag. Mil bättre än Mustafi som fick hoppa in.

Kieran Tierney 6

Kan nästan kopiera det jag skrev och Bellerin rakt av här. Tierney fortsätter att vara en av de stora ljuglimtarna på planen. 

Dani Ceballos 4

Herregud vad du måste prestera bättre än så här. Har ju en fin passningsfot, men kommer inte alls till här. Nej, Arteta, dags att tänka om mittfältet lite.

Granit Xhaka 3

Långsam, fick på tok för mycket boll och återigen blev den stora svaga länken på mitten. Vänder om bakåt och sidled allt för mycket för min smak.

Thomas Partey 6

Är stabil och bra när han får boll. Tyvärr fick han det lite för lite. Allt för mycket gick via Xhaka som bara passade bakåt. Nej, involvera Partey mer nästa gång - för han har kvalitet.

Bukayo Saka 6

Han drog iväg, och blev nedsparkad. Han drog iväg, och han blev nedsparkad. Till slut fick han halta av planen. Leicester insåg att deras enda chans att stoppa Saka var att spela så fult man bara kunde. Kom därför inte helt till, men är ett hot och vill framåt.

Alexandre Lacazette 2

Det såg ut att finnas mycket vilja i Laca i första halvlek. Men man vinner inte på vilja om man har en så usel kvalitet som Lacazette hade ikväll. Att han inte sätter dit huvudet på Tierneys inlägg är ofattbart. Ser helt slut ut.

Pierre-Emerick Aubameyang 5

Hade önskat så mycket mer av Auba. Hade en fin nick som tyvärr inte hittade rätt. Rörde sig lite för lite i andra halvlek för att skapa problem för Leicester.

Inhoppare:

Shkodran Mustafi 3

Första inhoppet i ligan den här säsongen. Och det märktes att tysken var ringrostig. Såg nyvaken ut bredvid Vardy som bara växklade upp och pang så var han förbi Mustafi. För långsam och dålig.

Nicolas Pepe 4

Får ersätta Saka som haltade av, men det tog inte fart idag heller. Visar väl bra teknik ibland, men det blir nästan alltid en touch för mycket och det känns som att Pepe fortfarande är lika obekväm i laget. 

Eddie Nketiah - 

Spelade för lite för att få betyg.