Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta siktar på tredje raka i Europa imorgon mot Molde.

"Det blir förändringar igen imorgon"

ons 4 nov 2020 kl 19:45

Dags för Europa League igen. Då säger Mikel Arteta att han kommer lufta truppen igen.

Det var sparsamt med stora ändringar i startelvan mot Rapid Wien. Mot Dundalk förra veckan luftade Mikel Arteta truppen rejält. Imorgon kväll är det dags för ny Europa League-match när norska Molde kommer till norra London.
Mikel Arteta medger inför fajten att han kommer att rotera igen.
På frågan om han har en PL-elva och en EL-elva säger han:
- Det är inte så och imorgon kommer ni att få se ändringar igen. Vi behöver över tid se över vilken speltid vi ger till spelarna med tanke på antalet matcher vi har nu, men också med tanke på landslagsuppehållet där det är tre matcher. Fram till mars kommer vi spela var tredje, var fjärde dag. Så vi behöver väga in nutiden och framtiden också för det är så komprimerat.

Mot Dundalk gav Arteta speltid till både Alex Runarsson och Folarin Balogun som båda fick göra Arsenaldebut. Och med tanke på att vi har spelat två matcher i veckan sedan förra breaket så är en liknade elva som mot Rapid väldigt aktuell även mot Molde.
Ett lag som också vunnit sina två första matcher.
Och som Arsenaltränaren varnar lite för.
- Deras styrka är att de jobbar väldigt bra som lag. De är väldigt starka och fysiska. Välorganiserade. Jag skulle säga att de defensivt är svåra att bryta ner. Dessutom har de några kreativa spelare som är farliga i sista tredjedelen och de är riktigt hot på fasta situationer.

Men att Arsenal och Molde är favoriter att gå vidare är inte Arteta säker på.
- Jag vet inte. Det har bara gått två matcher. Saker och ting kan ändras i nästa omgång. Vi spelar hemma och behöver självklart ta ledningen när möjligheten finns. Vi vill bli etta i gruppen och fixa avancemanget så snabbt som möjligt. För att kunna göra det behöver vi vinna imorgon.