Medlemmar: 6511 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Willock gjorde en stark match mot Molde.

"Jag får chansen när jag förtjänar det"

lör 7 nov 2020 kl 00:32

Joe Willock gjorde en bra match igen i Europa League. Men kommer han få mer speltid i ligan av Mikel Arteta?

Arsenal plockade en ny seger i torsdags kväll när norska Molde besegrades med 4-1 i norra London. Det som stack ut igen var Joe Willocks insats. Mittfältaren var bäst på plan igen i Europa League.
- Han gjorde en riktigt stark insats. Sättet han tar sig an varje chans, hur mogen han är. Jag såg hans presskonferens och jag är imponerad över hur han kommunicerar. Han utvecklas på rätt väg och han är en spelare som jag verkligen gillar. Han har speciella kvaliteter. Han förtjänar varje minut han fått spela och det visar han med sina insatser, sina mål och sin attityd, sa Mikel Arteta efter matchen.

Vad vad känner han själv? Är speltiden han får i Europa och i Ligacupen okej, eller är han besviken att han inte fått spela i ligan är den här säsongen?
- Helt ärligt så tar jag det match för match. Det är en del av min resa. Jag är ung och försöker bara spela bra varje gång jag får chanser och jag behöver lära mig från besvikelsen av att inte vara med i truppen. Jag litar på managern och jag litar på att han ger mig chansen när jag förtjänar det.

Willock gjorde 4-1-målet i slutet av matchen - som han säger så här om som helhet:
- De (Molde) startade matchen riktigt bra och spelade bra. Men vi höll och till matchplanen, blev inte frustrerade och kunde vinna till slut.
Om målet säger han:
- Nico tittade upp och passade mig. Jag gjorde inget misstag den gånger. Jag hade några chanser så jag kände att det här var läget att göra mål på och den gick in. Jag är glad att få göra ett mål till.

Målet var Willocks tionde i klubben.