Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal sålde Martinez till Villa - imorgon möts klubbarna.

"Planen var inte att sälja honom"

lör 7 nov 2020 kl 19:23

Emiliano Martinez kommer tillbaka till Emirates Stadium imorgon kväll. Nu säger Mikel Arteta att planen under sommaren inte var att sälja keepern.

Det blev ett enormt fokus på Emiliano Martinez under sommaren efter att Bernd Leno knäskadade sig i Brighton. Argentinaren, som varit i klubben länge, fick plötsligt ett jätteansvar som tillfällig etta.
Och han visade verkligen att han var bra nog när han radade upp fina insatser.
Men med speltid kom också förhoppningar och krav. Martinez hade nött bänk nog. Nu ville han bli etta på riktigt.
Något som Arsenal och Arteta inte var villiga att ge honom.

Även fast Martinez fick stå i Community Shield så såldes han kort efter till Aston Villa. Imorgon kväll är keepern tillbaka i norra London med sin nya klubb för första gången.
Inför matchen säger Mikel Arteta att tanken i somras inte var att sälja 28-åringen.
- Han hade en karriär här på tio år. Det var inte bara sex eller åtta månader. Man måste se allt han gjorde under sin tid i klubben. Men självklart var inte min plan att sälja honom. Men vi gav honom chansen för att han förtjänade det.
- Han gjorde riktigt bra matcher men vi behövde balansera ekonomin. Vi behövde fatta rätt beslut på marknaden och självklart kunde jag inte garantera honom att vara etta.

Arteta passar även på att hylla Martinez inför söndagens match.
- Han är en väldigt ambitiös person som jobbat riktigt hårt. Han kan nu se att chansen finns där. Han har fått möjligheten att spela för Argentina. Jag behövde vara öppen mot honom och berätta vad jag tyckte om honom. Om man sen fattar beslutet att lämna ska man supporta honom för det förtjänar han efter att var i klubben i så många är.