Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Gunnersaurus Twitterkonto.

Första bilden på Gunnersaurus tillbaka på Emirates.

Gunnersaurus tillbaka på Emirates

tis 10 nov 2020 kl 20:36

Idag publicerades en bild på Gunnersaurus tillbaka på Emirates Stadium för första gången sedan den uppmärksammade nyheten om att personen som varit Gunnersaurus i många år blivit uppsagd.

Det var sista dagen på transferfönstret som Arsenal, något otaktiskt, gick ut med nyheten om att Jerru Quy, som varit Gunnersaurus sedan 1993, skulle blir uppsagd som ett led i besparingarna på grund av coronapandemin. Naturligtvis blev många upprörda och känslorna svallade än mer när Özil gick in och erbjöd sig betala Jerrys lön. Ett PR-stunt, tyckte vissa. En fin gest, tyckte andra.

Idag publicerade Gunnersaurus själv en bild där han står bredvid planen på Emirates. Bilden publicerades på hans Twitterkonto.

Enligt Charles Watts, journalist med Arsenalfokus på Goal.com, och hans twitterkonto så har klubben satt upp ett nytt system där jobbet som Gunnersaurus kommer rotera mellan ett antal olika personer. En av de som blivit tillfrågade att vara Gunnersaurus även i fortsättningen, men som en deltidstjänst, är Jerry Quy. Huruvida han tackat ja till erbjudandet eller inte är fortfarande okänt.

En talesperson för Arsenal säger:

- Vi har alltid sagt att Gunnersaurus är viktig del av Arsenal och en populär figur bland fans över hela världen. Gunner försvann aldrig, men hans roll har av naturliga skäl minskat under pandemin på grund av restriktionerna som gjort att han inte kunnat närvara på matcherna.

Jag vet inte hur ni känner men jag är i alla fall i stort behov av lite goda nyheter och visst känns det lite bättre att veta att Gunnersaurus är tillbaka i kulisserna?