Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det här är inte OK, säger Toni Kroos.

Kroos sågar Aubameyangs målfirande

tor 12 nov 2020 kl 17:49

I dagens fotboll finns knappt en spelare som inte har inövade målfiranden. Det tycker Toni Kroos är jättedåligt och pekar ut Pierre-Emerick Aubameyang som en av de värsta förbrytarna.

Fotboll är jätteallvarliga saker och är inte saker som förr så är de dåliga. Ja, ungefär så låter det på Toni Kroos när han enligt sajten Sportbible i en tysk podcast delar ut en rejäl känga till Arsenals gabonesiske målfirarekvilibrist. Målfiranden ska vara sparsmakade och inte förberedda, säger den tyske landslagsspelaren:

"Det är nonsens, löjligt och han är en dålig förebild", vräker Kroos ur sig. "Om det är föreberedda eller koreograferade firanden är det löjigt. Ännu värre är det när de har gömt föremål i strumporna" säger han för att sedan ondgöra sig över att Aubemeyang en gång hade en mask som han tog på sig vid ett mål.

Gerd Müller, däremot, det var en spelare som visste hur man gjorde. "Han bara hoppade upp och rättade till byxorna", säger Kroos och funderade antagligen samtidigt på att sätta upp en lapp i trapphuset på vilken han anmärker på att grannarna har tv:n på efter kl 21.

Aubameyang själv kommenterade det hela på Twitter med att säga att han bland annat gör sina firanden för sin sons skull och att han kommer att göra det igen, och avslutar med en clown-emoji vilket väl gör ganska tydligt vad han tycker om Kroos uttalanden.

Undertecknad är benägen att hålla med Aubameyang om det sistnämnda.