Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var inte nöjd efter tredje raka hemmaförlusten.

Arteta: "Ett riktigt dåligt resultat"

mån 30 nov 2020 kl 00:56

Arsenals kräftgång i Premier League fortsätter. Idag kom tredje raka hemmaförlusten. Wolves vann på Emirates Stadium med 2-1.

The Gunners senaste resultatrad på hemmaplan är ingen vacker läsning. Där finns 0-1 mot Leicester City. 0-3 mot Aston Villa. Och nu även 1-2 mot Wolverhampton Wanderers.
- Ett riktigt dåligt resultat, säger Mikel Arteta.
Och fortsätter:
- Insatsen i första halvlek, vi hade våra moment och de hade två skott på mål och gjorde två mål. Vi hade en bra reaktion i andra halvlek och gick för det. Laget visade vilja och hur mycket de ville vinna matchen. Vi skapade möjligheter, vi skapade chanser men målet kom inte. Självklart är jag besviken för jag tycker att vi förtjänade mer från matchen.

Efter tio ligamatcher är det här Arsenals sämsta säsongsöppning sedan 1981/82. Fyra segrar, ett kryss och fem förluster.
- Det är oroande av olika anledningar när du förlorar tre matcher i rad. Självklart är jag oroad och jag är ansvarig för det. Men jag måste säga att reaktionen som laget hade, sättet vi spelade andra halvlek, det är vad jag förväntar mig från dem med mer kvalitet, mer förmåga. Viljan att gå ut och få med ett resultat fanns där.

På presskonferensen efter matchen fick Arteta frågan om sin egen framtid om han är oroad.
Så här svarade spanjoren:
- Det är något som, dagen jag bestämde mig för att bli coach, jag visste att en dag skulle jag få sparken eller lämna fotbollsklubben. Jag vet inte om det kommer att bli dagen då jag skriver på mitt kontrakt eller om nio år, eller om sex månader så jag oroar mig inte för det. Mitt enda bekymmer är att få ut det bästa av spelarna, att ge den bästa möjliga servicen till klubben och att bli bättre och bättre. Jag vet att jag en dag kommer att få sparken eller lämna, men jag vet inte när det kommer att ske.