Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev bara 45 minuter den här gången för Partey som är skadad igen.

Oklart hur illa Parteys skada är

mån 7 dec 2020 kl 00:21

Mikel Arteta chansade med Thomas Partey från start. Det höll i en halvlek. Nu är mittfältaren skadad igen.

Det var i paus mot Aston Villa för snart en månad sedan som Thomas Partey klev av skadad. En lårskada satte stopp för vidare spel och sedan dess har mittfältsnyförvärvet från Atletico Madrid inte lirat.
Men idag när derbyelvan kom var 27-åringen med.
Det höll dock bara en halvlek den här gången också.

Partey gjorde en stark första halvlek men precis före vilan, när Tottenham kontrade in 2-0, sågs ghananen halta vid mittlinjen.
- Det är en skada på samma ställe som förra gången, sade Mikel Arteta efter matchen.

Känslan i veckan var att Partey inte var redo för spel, men att han gärna ville lira och sedan fick göra det trots ett fåtal träningspass med laget. Det höll inte - och nu riskerar han att bli borta ett tag även om Arteta inte kunde säga något om omfattningen på skadan.
- Vi vet inte hur illa det är, säger Arteta.

Han försökte själv pusha in Partey på planen igen för att stoppa kontringen, men det gick inte.
- Jag tror inte att han förstod hur farligt läget var när han lämnade sin position. Troligen berodde det på att han hade väldigt ont.
- Allt hände så snabbt. Vi var igenom jag tror att vi hade en fyra-mot-tre-situation och kunde spela in den avgörande bollen så var vi igenom. Plötsligt kontrade de och Thomas gick mot mig och jag försökte trycka in honom. Jag har inte snackat med honom så jag vet inte hur exakt det hände, men han kände något allvarligt. Jag kommer kika på det och vi kommer prata om det.