Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsatt oviss framtid för Balogun i Arsenal.

Folarin Balogun nära utlandsflytt

tor 7 jan 2021 kl 15:46

Arsenal vill behålla Folarin Balogun. Men enligt The Athletic är 19-åringen nära att skriva på ett pre-contract med en utländsk klubb.

Det blev mycket snack om Folarin Balogun på dagens presskonferens med Mikel Arteta inför lördagens FA-cupmöte med Newcastle United. Den 19-årige anfallaren är utan kontrakt i sommar och än så länge har Arsenal inte lyckats få honom att förlänga.
- Du behöver tre parter för att få till en deal, säger Arteta som i nästa mening antydde att det var agenten som bromsade det hela.
- Klubben måste vilja göra en deal, tränaren måste vilja och och spelaren vill stanna, men jag är inte säker på agenten.
Försöker han stoppa det?
- Nej, jag säger inte att han stoppar det. Jag säger att vi behöver komma överens med honom. Vi förhandlar med en agent, med en spelare som vill stanna i klubben och vi behöver komma överens.

Balogun har fått smaka på spel i A-laget den här säsongen. Om än i begränsad form. 13 minuter i Ligacupen och fyra inhopp i Europa League har det blivit under hösten.
- Hans utveckling och hur han tagit tillvara på speltiden han fått är fantastisk. Han kommer fortsätta att få chanser så länge han är med oss, säger Arteta.

Frågan är hur länge det blir bara. För enligt David Ornstein på The Athletic så är Balogun nära att skriva på ett så kallat pre-contract med en utländsk klubb. Några större framsteg i förhandlingarna mellan Arsenal och Balogun har inte skett skriver Ornstein som också poängterar att det inte ska ha varit några problem med anfallarens representanter tidigare som har haft spelare som Alex Iwobi, Bukayo Saka och Reiss Nelson.