Medlemmar: 5350 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mat Ryan i Brighton-tröjan

Arsenal lånar keeper från Brighton

fre 22 jan 2021 kl 12:31

Runarsson värvades i somras. Men islänningen har inte imponerat och nu plockar Arsenal in en ny keeper på lån säsongen ut - Brightons Mat Ryan.

Efter att Martinez stack i somras så värvades Runar Runarsson in som back-up. Islänningen har fått en del speltid i gruppspselet i Europa League och även mot Manchester City i ligacupen, insatser som kantats av tavlor. Idag blev det dock klart att Arsenal förstärker på målvaktsposten. Brightons Mat Ryan plockas in på lån, säsongen ut.

Den 28-årige målvakten från Australien har totalt gjort 128 matcher för Brighton - och Arteta är nöjd med tillskottet.

- Vi känner Mat väldigt väl genom hans prestationer i Brighton de senaste säsongerna och han bidrar med ytterligare kvalitet till truppen. Mat har en väldigt bra erfarenhet av ligan och har spelat över 100 matcher, vilket kommer att hjälpa oss på och utanför planen. Vi välkomnar Mat och ser fram emot att jobba med honom den här säsongen, säger Arteta.

Utöver sin karriär i Brighton är Ryan även landslagsman för Australien, och har gjort 59 matcher för "the socceroos". 

Keepern kommer få nummer 33 i truppen.