Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta under sista derbyt 2012 som Arsenal vann med 5-2.

"Jag har spelat i några fantastiska derbyn"

lör 13 mar 2021 kl 23:43

Det är dags för derby igen. Mikel Arteta har själv mött Spurs fem gånger på Emirates Stadium. - Jag har spelat i några fantastiska derbyn, säger han.

Under sin tid spelare hann Mikel Arteta med att spela ett gäng derbyn mot Tottenham Hotspur - fem av dem på Emirates Stadium där söndagens drabbning spelas.
Spanjoren är faktiskt obesegrad som spelare i hemmaderbyn.
Och han var med i båda matcherna som Arsenal vände och vann med 5-2.

Den första i februari 2012. Spurs hade gått upp till 0-2 efter mål av Saha och Adebayor. Men Sagna, van Persie, Rosicky och två från Walcott innebar att det blev 5-2.
Det andra i november samma år. Adebayor gav gästerna ledningen. Sen blev han utvisad. 0-1 blev 4-1 innan lagen gjorde varsitt mål till.
5-2 igen alltså.

På presskonferensen inför söndagens derby sade Arteta så här om sina minnen som spelare:
- Jag har spelat i några fantastiska derbyn för vi vann några vackra matcher mot dem. De viktigaste var nog de på Emirates när vi gjorde stora comebacker efter att ha hamnat i underläge. Jag kommer ihåg att atmosfären var galen.
- Känslan av att fansen var så glada var känslosam.

Inför det här mötet poängterar Arteta vad han tycker är viktig och vad han vill se från sina spelare.
- Nivån på ledarskap, passionen du spelar med och tron inom truppen. Att du fightas för varje boll i 96 minuter. Sen handlar det om att lära sig hur man vinner.
- Alla matcher är annorlunda och du behöver hitta vägar att vinna. Sen finns det vissa grundläggande saker som du måste göra i varje match.