Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hoppas att Partey snart är i sitt esse igen efter alla skadorna.

Arteta om Parteys hackiga säsong

sön 14 mar 2021 kl 00:15

Thomas Partey har inte kommit in i sin nya klubb riktigt. Skador har satt stora käppar i hjulet för mittfältaren kontinuitet. - Han har haft lite problem med rytmen, säger Mikel Arteta.

Efter flera skador har Thomas Partey äntligen varit i hyggligt skick för att spela matcher den senaste tiden. Men mittfältarens problem inledningsvis i sin nya klubb har påverkat hans insatser.
Det säger Mikel Arteta inför söndagens derby mot Spurs.
- Han har haft lite problem med rytmen de senaste veckorna för han har inte kunnat träna och förbereda sig tillräckligt mycket. Den här ligan är väldigt krävande. Men vi kan se hans kvalitet, hans närvaro och speciella kvaliteter som han ger till laget när han är på planen.

Det var ganska mycket snack om att Arsenal stressade tillbaka Partey inför säsongens första derby mot Tottenham. Då skadade sig ghananen i slutet av första halvlek och tvingades kliva av.
Men Mikel Arteta säger att så inte var fallet.
- Han tickade i alla boxar för att vara redo att spela i den matchen. Efter alla skador finns det en riskperiod. Om det är fem dagar, en vecka, två veckor eller tre veckor beror på hur mycket spelaren belastas. Men det här var en specifik rörelse där han översträckte sig och han kände av det igen. Innan matchen är det omöjligt att veta att det ska bli så.
- Det vore enkelt att säga att "ja, vi gjorde ett misstag", men vem vet om han kunde ha spelat matchen efter eller om han blivit inbytt sista 30 minuterna?

Arteta bytte ut Partey efter 55 minuter i Pireus i veckan. Då av taktiska skäl, som han själv sade.
Nu hoppas spanjoren att vi snart ska få se det bästa av Atletico Madrid-förvärvet.
- Jag tror bara att det handlar om att spela fler matcher, att hitta kemin, förstå sina lagkamrater och bli i så bra form som möjligt.