Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta fick bekyrmat se Arsenal rasa ihop på London Stadium första 35 minuterna.

Arteta: "Jag är väldigt besviken"

sön 21 mar 2021 kl 19:40

Arsenal hämtade visserligen upp 0-3 till 3-3. Men Mikel Arteta var inte nöjd. - Jag är väldigt besviken för jag kan inte acceptera hur mitt lag spelade i vissa perioder i första halvlek, målen som vi släppte in.

Förra helgen mot Tottenham var det Pierre-Emerick Aubameyang som var sen till samlingen. Idag mot West Ham var inte en enda spelare på plats första 35 minuterna.
Hemmalaget hade 3-0.
Och det såg helkört ut.
Men 3-1 kom lägligt före paus och i andra var Arsenal bra och plockade ikapp till 3-3.

När Mikel Arteta mötte media efter matchen sade han så här till Sky och BBC:
- Jag är väldigt besviken för jag kan inte acceptera hur mitt lag spelade i vissa perioder i första halvlek, målen som vi släppte in. Jag förväntar mig att laget håller den nivån som vi visade senare i matchen. Då spelade vi otroligt bra och borde ha gjort sex, sju mål. Men vi har hela tiden två sidor. Den ena är att vi ger mål till motståndaren och det är inte bra nog.
- Den här matchen kommer att ge mig ett par mardrömmar för det är svårt att stoppa saker som vi gör för att skada oss själva.

Alex Lacazette sade efter 3-3-matchen att spelarna inte följde den matchplan som Arteta lagt upp.
Om det sade Arsenaltränaren:
- Jag vet inte. Det första målet kan hända, det är en riktigt bra kombination. Det är okej. Sättet vi släpper in det andra målet är oacceptabelt. Tredje målet är oacceptabelt. Och vi ger dem ett läge till efter ett inkast och de träffar stolpen. För resten, så är attityden, viljan som vi visade och sammanhållningen, för det är tufft att ligga under med 0-3, väldigt bra. Men jag har inga tvivel för vi har pratat om det och jag kan se energin och viljan varje dag på träning. Det var nära att vi vann och jag tycker att vi förtjänade det till slut. Men första delen oroar mig verkligen.