Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta efter matchen mot Slavia Prag. Inte helt nöjd.

Arteta: "Vi borde ha gjort fler mål"

fre 9 apr 2021 kl 01:38

Chanserna fanns. Men Arsenal gjorde bara ett mål - och släppte in 1-1 på stopptid mot Slavia Prag. - En besvikelse, säger Mikel Arteta.

Alexandre Lacazette sköt i kryssribban. Willian i stolpen. Och Bukayo Saka utanför fri med Slavia Prag-keepern. Ändå tog Arsenal en sen ledning när Nicolas Pepe kontrade in 1-0.
Men på stopptid kvitterade tjeckerna på en hörna.
- Det som saknades när man skapar stora chanser i Europa var att du måste förvalta dem. Jag tycker att vi förtjänade mycket mer än resultatet vi fick. Vi borde ha hanterat slutet, efter att vi gjorde 1-0, mycket bättre än vad vi gjorde. Vi misslyckades med det och gav dem möjligheten på en hörna som de gjorde mål på. Det sätter oss i en annan situation inför returen.

Förväntade du dig mer från dina spelare?
- Jag tycker att spelarna steppade in och gav allt. Det är en riktigt tuff motståndare att möta med tanke på antalet individuella situationer och man-man-lägen de skapar. Vi lyckades hantera det väldigt bra i vissa situationer. Vi är mycket mer aggressiva och ambitiösa att spela den match vi vill idag och vi skapade stora chanser.

Arteta gjorde ett gäng ändringar i laget jämfört med Liverpoolmatchen. En var att bänka lagkaptenen Pierre-Emerick Aubameyang.
- Det var några stora beslut att lämna vissa spelare utanför. Men vi valde ett lag som hade bäst chans att starta, men också att ha vissa nyckelspelare att förändra matchen när vi behövde det. När de kom in hade de stor påverkan.

Många kritiserade Arteta för att bytena kom för sent. Han höll själv inte med.
- Vi gjorde bytena när vi tyckte att det var rätt tid för dem. Och när de ändra sitt spelsätt kände vi att vi kunde såra. Om vi skulle gjort dem tidigare? Vem vet.