Medlemmar: 5450 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Leeds spelare hade ett tyligt budskap på sina uppvärmningströjor igår mot Liverpool.

Reaktionerna på Super League

tis 20 apr 2021 kl 19:45

En efter en kommer de fram och visar sin avsky mot superligan. Fotbollsvärldens motstånd är massivt. Vi har samlat reaktionerna.

Det är inte sport om framgång kan garanteras. Orden är Pep Guardiolas. På dagens presskonferens uttryckte Manchester City-tränaren vad han tyckte om den nya planerade superligan i fotboll som tolv av Europas storklubbar planerar för.
Arsenals ägare Stan Kroenke har som väntat inte sagt ett ord. Inte mer än det pressmeddelande man skickade ut natten mot måndagens - och som finns att läsa här.

Inga Arsenalspelare har heller kommit ut och kommenterat heller. The Athletic rapporterar på seneftermiddagen att Arsenals ledning ännu inte informerat spelar- och ledartruppen om sina planer att gå med.
På torsdag morgon håller Mikel Arteta presskonferens inför fredagsmatchen mot Everton.

Över hela fotbollsvärlden har supportrar, gamla spelare, andra klubbar, förbund och ligaorganisationer visat sitt stora missnöje med den planerade superligan.
Här kommer ett axplock av reaktioner:

Liverpooltränaren Jürgen Klopp, som 2019 sade att han hoppades på att en superliga aldrig blir av, vidhöll sin åsikt i Sky inför gårdagens match mot Leeds United på Elland Road, där fans protesterade utanför.
- Jag har inte ändrat mig. Jag hörde för första gången om det här i går (söndags) och vi har inte fått så mycket information. Det är en svår fråga, folk är inte glada och jag kan förstå det.
- Förhoppningsvis blir det inte av.

Arsene Wenger vädrade sina åsikter i Talksport och sade:
- Jag skulle säga att det är en dålig idé. Fotbollen behöver hålla ihop, det är det viktigaste. Det baseras på sportsliga resultat där man respekterar historien som har byggt den europeiska fotbollen. Jag tror personligen inte att den här idén kommer att nå så långt.

En av de första "inblandade" spelarna att kommentera var Liverpools James Milner efter den tidigare nämnda Leedsmatchen. Han var inte positiv.
- Jag gillar det inte och hoppas att det inte blir av, säger han.

Arsenal Swedens ordförande Axel Asplund gav sin syn på superligan hos Fotbollskanalen igår.
"Jag skulle hellre leva i en värld där Arsenal slutar tia och inte kvalificerar sig för Champions League än i en värld där Arsenal spelar i någon superliga varje år bara för att det är Arsenal".

Manchester Uniteds Marcus Rashford skickade sitt tydliga budskap i debatten med en bild från Old Trafford med texten "Football is nothing without fans". Ett citat från Sir Matt Busby.

Ett par europeiska storklubbar som inte var med i de ursprungliga tolv har också meddelat offentligt att de inte har några som helst planer att gå med och att de tycker att det är fel.
FC Bayern har gjort det. Roma har gjort det. Borussia Dortmund och PSG likaså.

Redan igår samlades en del Arsenalfans vid Emirates Stadium för att protestera mot klubbens medverkan och på fredag, innan matchen mot Everton, planeras nya protester.
Klockan 18.00 uppmanas folk att komma dit för att vädra sitt missnöje.

Real Madrids president, en av de som uppgetts vara mest drivande i skapandet av superligan, uttalades igår kväll i spansk tv. Där sade han:
- Vi står alla på ruinens brant. Unga människor är inte längre intresserade av fotboll. Varför? För att det är så många matcher med dålig kvalitet och då hittar de andra plattformar.
- Om vi fortsätter med Champions League blir intresset bara mindre och mindre och då är det slut. Det nya upplägget ska börja gälla 2024 och det är helt absurt. 2024 är vi alla döda. Tillsammans har vi (de tolv klubbarna) förlorat fem miljarder euro, på två säsonger har Real Madrid gått back 400 miljoner.
Han sade också att det inte finns någon som helst risk att klubbarna kastas ut från årets Champions League/Europa League eller att spelarna inte kommer att få delta i EM i sommar, något som UEFA har hotat med.

Milans VD, Ivan Gazidis, tidigare i Arsenal, säger så här:
- Vi är övertygade om att den här nya turneringen kommer att fånga intresset hos miljarder fans och kommer att bli ett nytt, spännande kapitel för spelet. Super League kommer att ge värde och stöd till hela fotbollspyramiden med större ekonomiska resurser.

Sky säger dock att ett par engelska klubbar redan börjat fundera på om det här är rätt väg att gå efter alla protester. Man säger också att det finns oenighet i ett par klubbar som tackat ja till att vara med.

James Corden sade sitt i The Late Night Show.

Liverpools Jordan Henderson har kallat till möte imorgon med alla Premier League-lagens lagkaptenen för att diskutera frågan.

De resterande 14 Premier League-klubbarna hade idag ett möte där man pratade igenom vad man tycker om den nya superligan. Alla var överens och man sammanfattade sin ståndpunkt i ett statement. Där säger man att man kommer att ta alla nödvändiga åtgärder för att förhindra bildandet av en sådan liga.

Till och med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har uttalat sig där han säger att han stödjer FA och Premier League i deras kamp mot superligan och att klubbarna måste svara sina fans innan de kan gå vidare.

Precis nu, efter stora protester runt Stamford Bridge, rapporteras det från olika håll i England att Chelsea är den första klubben att kliva av superligaprojektet.

Låt oss nu mosa på så att alla de andra tvingas följa efter!