Medlemmar: 7193 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Josh Kroenke hade en del att svara på på dagens supportermöte.

Josh Kroenke grillades hårt på supportermöte

tor 22 apr 2021 kl 20:00

Kritiken var inte nådig. Josh Kroenke hade det hett om öronen på dagen fans forum där Arsenalsupportrarna hade mycket att säga om de senaste dagarnas händelser.

Det var fram och tillbaka med mötet, fans forum, där representanter för olika supporterorganisationer kring Arsenal har platser. Peter Höst, från Arsenal Danmark, sitter med som representant för de utländska supporterklubbarna. Akhil Vyas för Arsenal Supporters' Trust.
Men till slut meddelade Arsenal att mötet skulle hållas idag under eftermiddagen med Vinai Venkatesham och Josh Kroenke.
Och det blev livat.

Här kommer en sammanfattning:

Vinai Venkatesham: Jag är verkligen ledsen för Arsenals del i en väldig svår vecka för fotbollen. Arsenal FC låg inte bakom det här förslaget, oavsett vad många tror. När det gäller det här projektet så var tåget på väg från stationen. Vi fattade beslutet att åka med. Vi fattade ett dåligt beslut, ett fruktansvärt beslut. De som känner mig vet att jag bryr mig om den här klubben. Det var verkligen tufft. Vi behöver bygga upp förtroendet igen efter våra misstag som vi gjort.

Josh Kroenke: Jag är här för att tala idag och jag håller med Vinai i hans kommentarer. Ledarskap handlar om att erkänna när du har fel, göra rätt och be om ursäkt.
Vi frågade oss själva vad som är värst, ESL eller ESL utan Arsenal? Vi frågade också oss själva vad supportrarna vill. Den globala supportern vill ha Arsenal v Barcelona så ofta de kan. Engelska fans vill se fler stora matcher, men ni vill fortfarande ha kalla kvällar i Stoke. Vi hade fel. Det var inte vår intention att skada engelsk fotboll. Vi kan prata om FFP, om rasism, men när det gäller fotbollspyramidens stabilitet måste vi se till att vi maximerar intäkterna, men vi gjorde det på fel sätt den här gången.

Akhil Vyas: Kommer KSE (Kroenke Sports & Entertainment) eller Arsenal att stå för kostnaderna som uttåget ur ESL medfört?
JK: Ja, KSE kommer stå för dem.
AK: Förstår ni inte engelsk fotboll, ni interagerar inte med fansen, ni har inte en aning. Engelsk fotboll är helt klart inte för er. Ni borde lämna.

AISA (Arsenal Independent Supporters' Association): Håller ni med om förslaget att fans borde vara representerade i styrelsen?
JK: Jag tror på det, det här har varit en utbildning i Arsenalfansens kraft.

Peter Höst: Hela det här debaclet är dåligt för KSE, anser ni er lämpliga som innehavare av vår klubb att föra oss vidare? Är KSE medvetna om att den stora majoriteten fans inte tycker det? Tror du att skadan som ni åsamkat går att reparera eller kommer KSE att sälja sina aktier i Arsenal?
JK: Vi kommer att återuppbygga. Vi tycker att vi är lämpliga att ta Arsenal framåt, vi blev satta i en svår sits av källor utanför klubben.

PH: Du säger att ni svikit fansen, men låt mig vara väldigt tydlig, vi har aldrig litat på dig eller KSE. Hur ska ni försöka att förbättra relationen med fansen?
JK: Jag vill komma tillbaka till London. Jag vill göra det här. Jag är medveten om att vi aldrig haft något förtroende. Vi behöver bygga en bro.

SG: När nästa inbjudan till Super League kommer, vad kommer ni då att göra annorlunda?
JK: Konsultera med fansen. Sekretess gör det komplicerat, men vi kommer samla mer information om det dyker upp igen.

JW: Hur ska ni reparera relationen till de andra Premier League-klubbarna?
Vinai Venkatesham: Vi har fattat ett bedrövligt beslut, nu behöver vi fatta bra beslut. Jag har varit i kontakt med samtliga 14 Premier League-klubbarna och bett om ursäkt för vår del i det här. Vi jobbar hårt på att förbättra vårt rykte.

FK: Självförsörjning fungerar inte, hur kommer ni att investera. Och om inte, när kommer ni sälja?
JK: Vi har stora planer att investera, vi har planer, vi vill bli framgångsrika igen. Men långtidsmodeller stödjer inte höga långtidsinvesteringar. Vi har ingen intention att sälja.
JK: Det har varit en galen vecka. Vi har inte representerat klubben väl. Vi har lärt oss.

Allt är plockat från den rapportering som RedAction lagt ut på Twitter.