Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba, Laca och Tierney är alla aktuella för spel mot Villarreal.

Trio redo att spela mot Villarreal

ons 28 apr 2021 kl 16:01

Semifinal mot Villarreal. Då kommer Mikel Arteta med ett glädjebesked. Aubameyang, Lacazette och Tierney är alla aktuella för spel.

Kieran Tierney, Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang vara alla med på dagens träning på Colney, de bilderna har Arsenal kablat ut. Och nu säger Mikel Arteta att trion kan komma att spela mot Villarreal imorgon.
- De är alla aktuella. Det inkluderar Aubameyang, Laca och Kieran.

Auba har inte spelat sedan hemmamötet med Slavia Prag den 8 april då han kämpat med att bli kvitt sin malaria. Lacazette drog baksidan mot Fulham förra helgen. Kieran Tierney har varit borta sedan början av april på grund av en knäskada.

När det gäller den skotske vänsterbacken så var farhågorna att han skulle missa resten av säsongen, men Arteta berättade idag att skadan inte var så allvarlig.
- Han behövde inte operation, något som vi var rädda för i början. Han har jobbat som ett djur varje dag. Jag vet inte om han kommer att spela imorgon, men han vill vara så nära som möjligt och vill ge sig själv den bästa möjligheten.

Spanjoren fick också frågan om han är redo att riskera mer nu när läget är så tillspetsat som det är och att man är i semifinal i Europa League.
- Ordet risk, jag gillar inte att sätta ut spelare på planen om de inte kan prestera och känna sig trygga i att de kan prestera. Om det finns en risk eller att vi ska gambla så tror jag inte att det är rätt sak att göra.