Medlemmar: 3190 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev ingen final för Arteta och Arsenal.

Arteta: "Vi är förkrossade"

fre 7 maj 2021 kl 01:46

Arsenal lyckades inte få hål på Villarreal. Den andra semin slutade 0-0 och The Gunners är därmed utslagna. - Vi är förkrossade, säger en tårögd Mikel Arteta.

Arsenaltränaren fick kämpa för att inte börja gråta när han mötte media efter 0-0 i den andra semin hemma mot Villarreal. Det krävdes vinst för att nå finalen i Gdansk senare den här månaden.
Men hans lag kom inte närmare än två stolpträffar.
- Vi är förkrossade. Vi hade så mycket entusiasm och vilja att gå till final. Vi vet hur mycket det betyder för klubben, för våra fans, för oss själva, att gå till final och ha chansen att spela om en pokal och komma till Champions League nästa säsong. Det är en stor missräkning. Kvällen startade på sämsta sätt när vi tappade Granit på uppvärmningen och då behövde ändra direkt och sätta in en spelare som inte hade spelat på länge. I första halvlek var vi inte bra nog med bollen och jag tycker att vi hade problem i vårt uppbyggnadsspel för att få ut rena chanser, för att dominera matchen. Vi ändrade i paus och då blev det mycket bättre, men i de avgörande lägena träffade vi stolpen två gången och missade en chans när det var öppet mål.

Kritiken mot Arteta var massiv efter matchen. Och på frågan om det är ett projekt som de ska ställa sig bakom sade han:
- Vi behöver visa dem på planen. Inte prata. Vi är väldigt besvikna för vi ville leverera något speciellt till dem efter den svåra säsongen som vi haft. Men när man spelar sådana här slutspelsmatcher behöver man sina bästa spelare i deras bästa form. Mycket saker har hänt och vi hade inte det. Men vi kämpade till slutet och idag, i andra halvlek, förtjänade vi att vinna matchen med 1-0. Hade det hänt hade vi varit i final. Men vi gjorde inte det och det finns en anledning till det.

Har laget gjort några framsteg den här säsongen?
- När man kollar på allt just nu är det svårt att fokusera på det. Jag förstår det och jag överlämnar det till er.
Är ditt jobb hotat?
- Jag tror allas jobb är under granskning.
Kan du få ordning på det här?
- Annars skulle jag inte sitta här.
Hade du kunnat byta in Lacazette tidigare?
- Nej. Han kunde spela tio minuter. Max 15. Vi tog en risk för han hade inte tränat fullt med laget. Men jag ville ta den risken och vi trodde att det var värt att ta den.

Arteta berättade också att Cedric Soares tvingats till sjukhus igår. Portugisen ska ha drabbats av ett magvirus, men är okej.