Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det snackas om att Willian ska lämna för spel i Inter Miami.

Lämnar Willian Arsenal i sommar?

ons 19 maj 2021 kl 13:45

Prestigefylld värvning - svag säsong. Nu ryktas det att Willian ska lämna Arsenal i sommar för spel i USA.

Det senaste dygnet har flera journalister skrivit att Willian är på väg att lämna Arsenal i sommar för spel i USA och David Beckhams Inter Miami. Enligt The Sun behöver MLS-klubben först göra sig av med Rodolfo Pizarro för att kunna värva en den 32-årige brassen.
Men intresset ska vara genuint.
Från båda håll.

Willian kom till Arsenal från Chelsea förra sommaren då han skrev på ett treårskontrakt. Men öppningssäsongen har varit svag och ända fram till 9 maj var den offensive mittfältaren mållös.
Nyligen släppte brassarna sin Copa America-trupp till i sommar och där fanns Willian inte med.
Han har i en intervju med inhemsk media sagt att målet är att spela för landslaget igen.
Och kunna vara med i VM nästa år.
- Jag vet att det inte är lämpligt att komma tillbaka just nu efter den tuffa säsong som jag haft. Men jag vill komma tillbaka och spela bra och regelbundet, som jag gjorde i Chelsea, och producera mål och assist så att jag kan få representera Brasilien.

Willian säger också att han haft svårt att ställa om från fysisk intensiv träning som var i Chelsea till Mikel Artetas mer taktiska träningar.
- Jag behöver respektera det och anpassa mig, säger Willian som inte direkt antyder att han skulle vara på väg att lämna Arsenal.
Arteta fick själv frågor om Willian och hans framtid.
- För det första så signade vi en spelare med fantastisk talang, bevisad talang och vi vet vad han kan göra på den här nivån i den här ligan. Den här säsongen har varit tuff och jag tar fullt ansvar för det för jag ska vara den som får ut det bästa av honom. Vi har haft tillfällen, men inte som helhet på den nivån han haft tidigare. Det här är en bedömning som vi kommer att göra individuellt med spelarna och med Edu, styrelsen och ägaren för att fatta rätt beslut för framtiden.
Kommer han att stanna i Arsenal?
- Alla spelare som har kontrakt är troligen här med oss nästa säsong.