Medlemmar: 7782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Välkommen till Arsenal, Albert Sambi Lokonga!

Klart: Arsenal värvar Albert Sambi Lokonga

mån 19 jul 2021 kl 16:05

Det har ryktats om det under ett par veckor, men nu är det klart. Arsenal värvar Albert Sambi Lokonga från Anderlecht.

Journalisten Fabrizio Romano har under en tid hävdat att den 21-årige mittfältaren Albert Sambi Lokonga skulle gå från Anderlecht till Arsenal, och det hade han rätt i. Nu är affären offentliggjord och Sambi Lokonga, som på sin tröja brukar ha namnet Sambi, har skrivit ett femårskontrakt med Arsenal, där han kommer att bära tröja nummer 23.

Sambi, som beskrivs som en box-till-box-spelare med i huvudsak defensiva kvaliteter, gjorde debut i Anderlechts A-lag redan som 17-åring säsongen 2017/18 och fick sedan för varje påföljande säsong allt mer speltid. Under säsongen 2020/21 bar han också under delar av säsongen kaptensbindeln för sitt lag.

Född i Belgien av kongolesiska föräldrar har han både belgiskt och kongolesiskt medborgarskap, och har spelat ungdomslandskamper för Belgien. Han blev uttagen till en A-landslagstrupp för Belgien tidigare detta år men fick ingen speltid.

Det är troligt att det här är tänkt som en värvning som kanske inte är avsedd att ha full effekt omedelbart, men vi behöver föryngra på sina håll och vi behöver stärka defensivt på mitten så det är i det avseendet en fullt förståelig värvning. Vi får hoppas att han kan ta klivet upp till Premier League-nivå så fort som möjligt.