Medlemmar: 4215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir det återkomst till Newcastle för Willock?

Willock nära att lånas ut - igen

ons 14 jul 2021 kl 18:41

Det ser ut att bli en ny utlåning till Newcastle för Joe Willock. Det är The Telegraph som idag skriver att Newcastle är väldigt nära att komma överens med Arsenal om ett säsongslångt lån.

Joe Willock lånades ut av Arsenal under januarifönstret förra säsongen. I Newcastle blev det dundersucce för Willock som fick stort förtroende av tränare Steve Bruce. Under utlåningen spelade mittfältaren totalt 14 matcher för klubben och hann på dessa matcher göra hela åtta mål. Nu rapporterar The Telegraph om att han kan komma att lånas ut igen.

Willock själv ska vara positivt inställd till en utlåning då han är ute efter regelbunden speltid och för att han trivdes väldigt bra i Newcastle och ihop med Steve Bruce. I och med att konkurrensen på mittfältet i Arsenal är väldigt hård låter det rimligt att Willock lånas ut under säsongen. Arsenal vill dock inte släppa sin 21-åriga mittfältare på en permanent övergång. Klubben överväger att erbjuda Willock ett nytt kontrakt för att hindra att spelarens värde ska sjunka. 

Det återstår att se om Willock blir kvar eller går på lån under säsongen.