Medlemmar: 3989 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir det Italien igen för Torreira?

Vad händer med Torreira?

sön 22 aug 2021 kl 13:14

Han är tillbaka i London och tränar med Arsenal. Men hur ser framtiden ut för Lucas Torreira?

Enligt Chris Wheatley på football.london så ingår inte Lucas Torreira i Mikel Artetas planer för säsongen 21/22. Det var med de förutsättningarna som mittfältaren åkte tillbaka till London för att dra igång försäsongsträningen.
Uruguayanens agent Pablo Bentacour har offentligt sagt att 25-åringen vill till Italien.
Men Chris Wheatley menar att Torreira vill stanna och kämpa för sin plats i Arsenal, något som inte ska vara aktuellt för Mikel Arteta som har planer att använda andra spelare.

De senaste dagarna har det surrats om att Roma, Lazio och Sampdoria vill plocka in den centrale mittfältaren. Även tyska Eintracht Frankfurt sägs vara intresserade. Torreira spenderade förra säsongen på lån i Atletico Madrid.
Han har tidigare berättat att han hade det svårt under sin andra säsong i London när han spelade mindre. Sen kom Covid-19, ett virus som drabbade Torreiras mamma som dog.
- När det hände min mamma så ville jag sluta spela fotboll. Jag ville stanna i Fray Bentos med min familj. Jag hade väldigt liten lust att åka tillbaka till Spanien och spela fotboll för då skulle jag ha varit där själv. Som tur var åkte en av mina bröder med mig, men jag ville vara här, med min far, för han var den som led mest av den här situationen.

Lucas Torreira lär ha kontrakt med Arsenal fram till sommaren 2023. Han kom från Sampdoria 2018 och kostade runt 30 miljoner Euro. Optimalt för Arsenal vore om man kunde sälja honom den här sommaren, men med tanke på hur marknaden ser ut är väl mer realistiskt att hoppas på att någon italiensk klubb snabbar upp honom på lån, förhoppningsvis med obligatoriskt köp nästa sommar.