Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta vill inte bli jämförd med Martin Ödegaard som spelare.

“Jag gillar inte den jämförelsen”

lör 25 sep 2021 kl 16:49

När Mikel Arteta fick frågan ifall han kan känna igen sig själv som spelare i Martin Ödegaard så uttryckte han att han inte uppskattade jämförelsen.

Både Mikel Arteta och Martin Ödegaard lämnade i tidig ålder för att jaga drömmen om att bli fotbollsstjärna i prestigefyllda klubbar, Arteta gick till PSG och Ödegaard till Real Madrid.
De är båda mittfältare och bägge har varit i Real Sociedad och Arsenal.

- Jag gillar inte den jämförelsen. Han är Martin, det är en exceptionell fotbollsspelare. Han är ung och har utrymme för förbättring inom sitt spel och ledarskap. Vi är håller på att hjälpa honom så gott vi kan för att vi ska kunna utnyttja hans fulla potential, som vi tror är väldigt stor, sa Mikel Arteta inför söndagens derby.

Spanjoren sätter också lite press på 22-åringen när han fastställer att han blev värvad för att göra skillnad i stora matcher och på jämn basis.

- Vi värvade honom för att han är jämn i sina prestationer och vi gillar kvalitén han bidrar med till laget, och för att han kan avgöra fotbollsmatcher, sådana som han gjorde förra året.

För första gången på två år kommer ett fullsatt Emirates få bevittna ett North London Derby. Vi kan säkerhetsställa att atmosfären kommer vara kokhet. 

Förra säsongen drog The Gunners på sig flest röda kort i ligan, ofta fick vi betala ett högt pris för det. Disciplin är något som Arteta vet att sina spelare måste jobba på.

-Såklart, om vi gör som vi gjorde förra året där vi spelade fyra eller fem matcher med en man mindre så kommer vi att få sota för det.
Det är ett betende som vi vill ta död på. Vi behöver elva spelare på plan och vi måste hålla våra huvud uppe för att förstå gränserna i matchen, vad vi kan och inte kan göra.

I det senaste North London Derbyt nätade Martin Ödegaard innan halvtidsvilan. Matchen slutade 2-1 till The Gunners efter ett sent avgörande på straff från Alexandre Lacazette.

Imorgon är det avspark 17:30 på Emirates mot Tottenham. Vi håller tummarna, COYG!