Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Beth Mead månadens spelare i WSL.

Mead månadens spelare - och Eidevall månadens manager

tor 14 okt 2021 kl 12:32

Tre mål och tre assist under september månad. Nu prisas Beth Mead som månadens spelare i WSL. Dessutom har Jonas Eidevall utsetts till månadens manager.

Det har väl inte undgått någon att Jonas Eidevall har haft en trevlig start som tränare för Arsenal Women. Efter 11 spelade matcher i både WSL och UWCL kan vi notera att Arsenal står på 10 segrar och 35 gjorda mål där 1-4-förlusten mot Barcelona är den enda plumpen i resultatraden. Nu har han för detta utsetts till månadens manager, ett beslut som nog måste ha varit ett ganska enkelt att fatta.

En av lagets starkast lysande stjärnor inledningsvis är Beth Mead och efter tre mål och tre assist i ligan under september månad har hon nu utsetts till månadens spelare i WSL. Mead själv har sagt att det var det faktum att hon inte kom med i OS-truppen i somras som sporrat henne att bli ännu bättre.

- Jag brukar säga att jag spelar fotboll bättre när jag är arg, och det är nog så jag börjat den här säsongen, sa hon själv till Sky efter att hon kom med i den engelska landslagstruppen.

Om det stämmer får vi hoppas att hon hittar något nytt att vara förbannad på nu, trots att det mesta verkar gå hennes väg. 

Ikväll klockan 21.00 möter Arsenal Hoffenheim hemma på Meadow Park i den andra gruppspelsmatchen i årets UWCL, matchen går att se kostnadsfritt på YouTube.