Medlemmar: 5799 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Partey är inte nöjd med starten i sin nya klubb.

"Jag ger mig själv fyra av tio i betyg"

mån 6 dec 2021 kl 14:57

Värvad som etablerad stjärna. Men prestationerna från Thomas Partey har inte motsvarat förväntningarna. Det håller han själv med om.

I en intervju med Sky inför kvällens möte med Everton på Goodison Park säger Thomas Partey att han långt ifrån är nöjd med sin första tid i Arsenal.
- Jag ger mig själv en fyra av tio i betyg för det har funnits lägen där jag verkligen har kunnat skada motståndarlaget, men det har också funnits tillfällen där jag tillåtit mig själv att tappa fokus. Och det är då allt går ner, säger han.
- Det är då man inser att man måste göra det bättre.

Under sina 14 månader i klubben har Partey dragits med en hel del skador, när han väl spelat är känslan att han inte riktigt kommit in i det och att det finns massor mer att hämta.
Mikel Arteta säger inför matchen ikväll att klubben kräver mer av honom.
- Vi behöver honom i hans bästa slag så att han kan producera mer. Han vet att vi kan kräva mer. Thomas är en riktigt viktig spelare för oss och vi har saknat honom under perioder sedan han kom till klubben. Att han haft så många skador har inte direkt varit till nytta för honom för han har inte hittat plattformen fysiskt att kunna vara så bra som han kan.

Arsenaltränaren säger också att det finns fler faktorer som påverkat Partey i hans anpassning till en ny klubb och ett nytt land.
- Att vi behövt göra massa ändringar har inte gett honom någon trygghet. Inte heller någon spelare att spela ihop sig med. Där de kan förstå varandra. Men det är en del av spelet och vi har fått anpassa oss.