Medlemmar: 8853 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En irriterad Mikel Arteta lämnar Goodison Park.

Arteta: "Det här var inte bra nog"

tis 7 dec 2021 kl 00:52

Psykologiskt 1-0 precis före paus. Vad hjälpte det? Everton vände och vann i andra. - Inte bra nog, dundrade Mikel Arteta.

2-3 mot Manchester United i torsdag. 1-2 mot Everton idag. Arsenals resor norrut den senaste veckan har sannerligen inte varit några muntra utflykter. Det finns dessutom fler illavarslande likheter mellan matcherna.
Motståndet - två lag i kris.
Och i båda matcherna har vi tagit ledningen och sedan tappat.
Mikel Arteta var inte nöjd när han snackade med Sky efter matchen:
- I första halvlek var vi inte tillräckligt bra med boll. Vi hade kontroll på matchen och släppte inte till några chanser bortsett från deras bortdömda mål. Men jag gillade det inte. Vi hade ingen rörelse, inget hot, helt motsatt mot det vi försökte att göra. En av få gånger som vi gjorde det så gjorde vi mål genom Martin och tog ledningen. I andra försökte vi göra mer grejer men var alldeles för ojämna. Vi skapade fyra stora chanser. En från Eddie, två från Martin och en i slutet från Auba. Men vi släppte in två väldigt billiga mål. Det var inte nog för att vinna matchen.

När Arteta analyserade varför hans lag hade såna problem sa han:
- Vi kunde inte ta bollen till sista tredjedelen. Vi gav bort bollar, dåliga passningar, dåliga mottagningar. De skulle inte ge oss någon tid med bollen, vi måste veta vad som väntade oss och var ytorna fanns. Och det var inte bra nog.

Återigen tog Arsenal ledningen, men klarade inte av att hålla den. Precis som i Manchester.
Blev laget för passivt ännu en gång?
- Nej, jag tyckte att laget försökte att gå framåt och vi pressade högt och deras keeper skickade långa bollar hela tiden. Men vi förlorade några viktiga dueller och det blev press på oss. Speciellt vid målet som kommer efter ett inkast. Det får inte hända.

Förlusten var The Gunners tredje raka på resande fot.
- När du förlorar tre på rad och sättet som vi släppte in mål, klart det är oroande.