Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ett starkt Arsenal tog tre poäng mot West Ham.

Ny seger - Arsenal upp på fjärdeplatsen

ons 15 dec 2021 kl 20:54

Arsenal tog en säker 2-0-seger mot West Ham. Bortsett från Lacazettes straffmiss i andra halvlek gjorde Arsenal allting rätt och klättrar förbi Hammers - upp på fjärdeplatsen.

Startelvorna:
Arsenal
Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney, Partey, Xhaka, Saka, Ödegaard, Martinelli, Lacazette
Bänken: Okwonkwo, Smith Rowe, Maitland-Niles, Holding, Pépé, Tavares, Lokonga. Elneny, Nketiah

West Ham United
Fabianski, Coufal, Dawson, Diop, Masuaku, Rice, Soucek, Fornals, Lanzini, Bowen, Antonio
Bänken: Areola, Yarmolenko, Vlasic, Noble, Benrahma, Kral, Okoflex, Alese, Ashby

Inför matchen hyllas förre Arsenalspelaren Ray Kennedy som gick bort för en dryg vecka sedan. Arsenal fick kritik för att han inte uppmärksammades inför lördagens match mot Southampton.

Matchens domare är Anthony Taylor, som dömer Arsenal för 40:e gången. På dessa matcher har Arsenal 22 segrar, 12 kryss och sex förluster.

Första halvlek
1: Matchen är igång.
2: Lacazette stressar Fabianski med en löpning och den förre Arsenalkeepern skickar ut bollen till inkast.
6: Partey vinner en duell mot Lanzini, men Taylor tycker att det ska vara frispark. West Ham gör någon märklig variant där bollen passas fem-sex gånger innan Dawsons skott blir helt misslyckat.
9: Lacazette dras ner en bit utanför straffområdet och Arsenal får frispark.
10: Xhaka skjuter frisparken i muren.
11: Tierney är på väg förbi Coufal på vänsterkanten och får West Ham-backens arm i ansiktet. Efter lite palaver med många spelare inblandade får Coufal varning. Frisparken nickas bort av gästernas försvar.
17: Lugnare spel nu efter en intensiv start. 
19: Taylor säger till Arsenalbänken att lugna ner sig en smula.
21: Partey får frispark i en duell med Antonio i mittcirkeln, men det är West Ham-spelaren som får mest ont.
25: Saka kommer förbi sin spelare och försöker avsluta, men får sin fot framför Sakas och Arsenalmittfältaren träffar bara motståndarens fot. Ödegaard viftar på straff, men till ingen nytta.
28: En svårbedömd situation där Arsenal flera gånger är nära i West Hams straffområde. Martinelli är nära att att komma till avslut innan bollen studsar till Laca som nästan kommer till avslut. Hemmaförsvaret satsar rejält för att täcka och det luktade straff ett tag, men Taylor och VAR-rummet friar igen.
31: Det är mest Arsenal just nu, men det där sista för att skapa farliga chanser saknas.
34: Soucek filmar/snubblar och får frispark på högerkanten. Den slås in och landar hos Fornals på andra sidan som avancerar in i banan och sånär curlar in bollen i den bortre burgaveln, men den smoter utanför.
38: Masuaku får bollen i svår vinkel och skjuter upp bollen på Club Level.
40: Saka hittar Xhaka framför mål efter fint kombiationsspel med Ödegaard, men Xhakas avslut täcks. I momentet efter skjuter Tierney från distans men Fabianski får fingrarna på bollen och styr den upp i ribban. Sedan får West Ham-försvaret undan bollen till en resultatlös hörna.
44: Saka får bollen på högerkanten och viker in i banan där han hittar Laczette. Han skjuter och Fabianski räddar. Martinelli är först på returen, men får inte bollen på mål - ett riktigt bra läge.

Andra halvlek:
47: Saka viker in i banan och chansar med ett långskott, men det singlar högt över.
48: MÅL!!! Martinelli! White hittar Lacazette som i sin tur hittar brassen i djupled. Han avslutar med högerfoten vid den bortre stolpen, inte helt olikt hur Thierry Henry brukade göra.
52: Saka sätter fart på högerkanten, hittar Ödegaard mitt i banan som i sin tur rullar vidare till Xhaka. Schweizaren avslutar, men skottet täcks på nytt.
53: Slarv i Arsenalförsvaret av Ödegaard leder till att Bowen får ett bra läge. Hans skott går via Gabriel och Ramsdale får sträcka ut för att rädda. 
56: Nytt Arsenalslarv av Gabriel leder till att Ramsdale får rusa ut och rensa. Antonio satsar våldsamt och det är bara tur att han inte träffar Arsenalmålvakten där.
57: Lacazette kapas av Dawson och frå frispark just utanför straffområdets halvcirkel.
58: Ödegaard slår frisparken förbi muren, men Fabianski räddar ganska enkelt vid sin vänstra stolpe. Martinelli stör sedan målvakten som vill sätta igång spelet snabbt och får varning för tilltaget.
62: Partey får efter någon slumpstuds möjlighet att avsluta på halvvolley, men skottet, som hade kunnat bli intressant, täcks.
65: Xhaka dräller med bollen och West Ham får en möjlighet när Antonio hittar Bowen i straffområdet. Avslutet går utanför.
66: Smith Rowe ersätter Ödegaard.
66: Lacazette är på väg att rinna igenom i straffområdet när Coufal satsar våldsamt och kapar Arsenalspelaren. Taylor tvekar, men blåser straff. Samtidigt får Coufal sitt andra gula kort och är därmed utvisad. 
69: Lacazette skjuter straffen, men Fabianski går åt rätt håll och gör en bra räddning.
72: Taylor tycker att Ramsdale maskar och halar fram ostskivan.
75: Arsenal fixar två hörnor på kort tid. Den första får West Ham undan och den andra försöker Gabriel skjuta in med en akrobatisk spark, men den går tätt utanför.
77: West Ham byter ut Lanzini och tar in Benrahma.
79: Tierney hittar Martinelli i straffområdet och han skickar in den till Saka vars avslut går via en bortaspelare och stolpen till hörna.
80: I andravågen efter hörnan testar Smith Rowe skott, men Fabianski räddar.
82: Martinelli har ont och byts ut. Nketiah ersätter. 
84: Byte i Hammers. Fornals ut. Ashby in.
87: MÅL!! SMITH ROWE! Saka tar tag i bollen på egen planhalva och skickar fram den i djupled till Smith Rowe. Han avancerar mot mål och placerar in 2-0. Hans sjätte mål för säsongen!
89: Tavares ersätter Lacazette.
90: Farlig frispark för West Ham efter att Partey rivit ner en bortspelare. Ganska billig. Frisparken av Benrahma går dock i muren.
93: Xhaka skjuter från distans. Högt över.
94: Arsenal håller i bollen och låter inte West Ham hota det egna målet.
95: Slut - Arsenal tar en ny skön trepoängare.