Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var väldigt belåten efter ännu en hemmaseger igår kväll.

"Jag är väldigt nöjd med insatsen"

tor 16 dec 2021 kl 17:15

Arsenal vann igen - och är nu på Champions League-plats. Mikel Arteta kunde inte annat än att vara belåten efter 2-0 mot West Ham United.

The Gunners gjorde igår kväll en ny stark match på hemmaplan. I derbyt mot The Hammers vann Arsenal med 2-0 efter mål av Gabriel Martinelli och Emile Smith Rowe.
Segern var Arsenals sjunde på hemmaplan den här säsongen.
Bara Manchester City är bättre i den tabellen.
- Jag är väldigt nöjd med insatsen. Den attityd som vi visade och kvaliteten som hade genom hela matchen. Att vinna en hemmamatch som den här är verkligen viktigt för det sätter tonen mot ett riktigt bra lag och det är svårt att dominera på det sättet som vi gjorde, sa Mikel Arteta efteråt.

Arsenaltränaren fick massor med frågor om Pierre-Emerick Aubameyangs frånvaro efter matchen. Både på presskonferensen och i BT Sports. Men spanjoren hade ingen lust att svara på så särskilt mycket.
Utan ville hellre prata om matchen, segern och att Arsenal nu är topp fyra igen.
- Självklart är det positiva tecken, men inte bara det utan också hur laget spelar. Vi har gjort framsteg, men det finns fortfarande mycket att göra. Det ska vi vara medvetna om. Det har varit några hinder på vägen men jag tycker att vi lärt oss saker från det. Först och främst för att vi hållit ihop. Från toppen av klubben till alla spelare och ledare. Det största komplimangen jag kan ge och spelarna känner exakt likadant. Sättet som vi har publiken med oss. Att se kemin mellan publiken och spelarna är unikt. Jag är så stolt över den.

Betyder det något att vara topp fyra nu?
- Nej, för ligan avslutas i maj. Men det är mycket bättre än att vara där än där vi var. Och vi vill högre. Vi behöver hitta jämnheten och vi vet vilken nivå den här ligan håller. Den är helt hänsynslös och morgondagen är alltid olik dagen före. Så låt oss förbereda oss för nästa match.