Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var väldigt tydlig på presskonferensen inför dagens möte med Norwich City.

"Jag ber bara om en sak - respekt och engagemang"

sön 26 dec 2021 kl 14:39

Mikel Arteta är tydlig med sina principer och regler. Men säger också att han inte är för hård. - Jag etablerar inte min auktoritet genom att vara diktatorisk eller hänsynslös.

Det blev en minnesvärd presskonferens inför dagens möte med Norwich City härom dagen när Mikel Arteta av The Suns Mark Irwin pressades om han var för hård i sitt ledarskap.
Irwin undrade förutsättningslöst, utan att gå in i detalj på Pierre-Emerick Aubameyang-situationen, om Arteta höll fast vid sina principer för mycket.
Spanjorens svar är snudd på legendariskt.
Efter en liten stunds tystnad säger han:
- Nej, Mark. Jag garanterar att så inte är fallet.

Irwin: Du är så klart en ung tränare och det här är ditt första jobb. Är du ute efter att etablera din auktoritet eller är det inte fallet heller?
- Jag etablerar inte min auktoritet genom att vara diktatorisk eller hänsynslös. Jag ber bara om en sak, respekt och engagemang, det är allt. Om du inte ber om det på den här nivån kan jag packa mina väskor och åka någon annanstans eftersom det är det minsta du kan begära, säger Arteta.

Irwin undrar nu om situation med Auba kan bli som med Mesut Özil. Där en storstjärna blir ett stort problem.
- Jag är ledsen men jag kommer att förvänta mig det från alla som jobbar från klubben. Först och främst från mig själv. Den dagen jag inte gör det kan jag gå igenom den dörren och gör något annat. Det är så tydligt. För att bli framgångsrik, om du brinner för något, vill du representera en klubb av den här storleken med dess historia, det är minimikraven du måste ta med. Jag kommer inte att be någon att sätta bollen i krysset varje gång de träffar den, men jag kommer att be dem att göra rätt saker varje dag för den här klubben. Det är säkert, Mark.

Pierre-Emerick Aubameyang har inte spelat för Arsenal sedan Everton borta den 6 december. Sedan dess har anfallaren blivit av med kaptensbindeln och inte ens varit med i matchtruppen.
The Gunners har på sina fyra matcher efter det fyra raka segrar och 14-2 i målskillnad.

Norwich City på bortaplan väntar idag klockan 16.00.