Medlemmar: 5798 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Partey blev utvisad igår när han var tillbaka från Afcon.

"Jag är inte nöjd med det som hände igår"

fre 21 jan 2022 kl 12:32

Direkt in i hetluften efter uttåget i Afcon. Men Thomas Partey fick ingen rolig återkomst. Nu ber mittfältaren om ursäkt för sitt röda kort mot Liverpool.

Med 16 minuter kvar av den andra Ligacupsemifinalen mot Liverpool kom Thomas Partey in. Han hade åkt ut Afcon med Ghana tidigare i veckan och trots att han kom till London vid lunchtid på matchdagen var han med i truppen.
Men det blev inga muntra minuter för mittfältaren.
Efter ett par bolltapp lyckades han dra på sig två gula kort på fyra minuter i slutet och blev utvisad.
Detta innebär att han är avstängd mot Burnley på söndag.

Arsenal föll med 0-2 och efter matchen skickade Partey ut en ursäkt på Instagram. Så här skriver han:
"Jag är ansvarig för allt som hänt och kommer att ta emot all kritik. Jag borde vara mer intelligent och inte ge min in i en duell när jag redan är varnad, men det här är min personlighet, jag gillar att kämpa om varje boll.
Jag älskar den här klubben och jag älskar mitt land även om saker ibland inte blir som jag vill, jag kommer att arbeta hårdare och göra saker rätt.
Jag kom tillbaka med mentaliteten att göra mig tillgänglig för laget att ta sig till finalen men det blev inte som planerat. Jag kommer att fortsätta att ge allt när jag är på planen för det här är mitt liv och det här är vad jag valde att göra.
Jag är inte nöjd med allt som hände igår och på afcon men jag förstår bara med hårt arbete kommer saker att förändras så jag kommer att fortsätta jobba hårt för att förändra detta.
Tack".

Mikel Arteta kommenterade utvisningen på presskonferensen igår kväll:
- Det är ett stort tapp och vi behöver lära oss från det. Vi har spelat de tre senaste matcherna med tio man och mot topplag kan du inte göra det för du blir helt exponerad. Det är svårt nog att slå de här lagen och med tio spelare blir det en riktig utmaning. Det är inte det vi behöver med antalet spelare som vi har borta, att ha honom borta.