Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nöjd med seger - men inte med det röda kortet på Martinelli.

"Extremt stolt - men vi måste sluta med det där"

fre 11 feb 2022 kl 01:22

MIkel Arteta kunde andas ut - och jubla efter segern i Wolverhampton. Men han var inte nöjd med att Arsenal ännu en gång drog på sig en utvisning.

När Michael Oliver visade två gula kort till Gabriel Martinelli i samma spelsekvens var det Arsenals 15:e röda kort sedan Mikel Arteta tog över som huvudansvarig i klubben i december 2019.
Inget annat lag är i närheten.
Det var The Gunners fjärde röda kort bara under 2022 - och då har vi bara spelat sex matcher.
Lika irriterad över att det hände igen på Molineux, lika förvånad var Mikel Arteta att Oliver gav Martinelli två gula på en gång.
- Det är väldigt oroande och vi måste sluta med det där. Men helt ärligt så är det första gången på 18 år, som jag varit i det här landet, jag ser ett rött kort på det här sättet i den här ligan. Jag tycker att man måste vara ganska villig att ett rött kort i den där situationen. Men ändå hände det. Vi vet att om man spelar med tio man i den här ligan är det svårt att ta poäng, i alla fall tillräckligt med poäng, så vi måste sluta med det.

Arteta sa också att han kommer kräva svar från domarna på frågan varför Arsenal får så många fler röda kort än alla andra lag.
- Om ni frågar mig om jag är nöjd med domsluten vi haft den här säsongen så är jag det inte. Men det är en konversation som jag kommer att ha privat med domarna. Vi behöver få svar. Vi behöver får svar på VAR-beslut och det som hände idag.
Har du haft några sådana samtal?
- Nej, men de kommer ske snart.

Om matchen, som Arsenal vann med 1-0 efter Gabriel balja i den första halvleken, och att laget med tio man höll tätt på slutet sa Arteta:
- Det var en väldigt viktig match för oss, så klart, mot ett riktigt bra lag på bortaplan som inte gör mycket misstag, som släpper in väldigt få mål och som är väldigt farliga. Jag tycker att vi hade bra perioder i matchen. Vi tog ledningen men det röda kortet förändrar allt. Vi fick kämpa hårt och vi led, men vi visade stor styrka och försvarade oss extremt bra i straffområdet och det är därför vi till slut tog med oss poängen hem.
- Jag är extremt stolt över spelarna.