Medlemmar: 6340 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gerrard har redan nu gjort avtryck hos Aston Villa.

"Klubben mår bättre än på länge"

lör 19 mar 2022 kl 08:45

Vi kollade läget med Pär, som är skribent på Svenska Fans, inför mötet med Aston Villa på lördag.

Sedan Steven Gerrard tog över Villa i höstas har det varit en av ligans stora snackisar. Hur ser du på hans första månader vid rodret?
– Han sa det väldigt bra själv i en intervju när det gick lite tungt för några veckor sedan. Att det skulle bli en positiv effekt med ett managerbyte och han och hans stab sedan när det blir ”vardag” måste sätta sin prägel på laget och spelet på lång sikt. Kort sammanfattat har det varit lite blandad kompott men vi ligger ju lite bättre till än när han tog över så det är övervägande positivt ändå.

Vilken potential ser du i honom och i klubben, vad är ett realistiskt mål de kommande säsongerna?
– Jag tror att potentialen är stor men samtidigt är han tämligen oprövad och det var lite oväntat, om man bortser från hans band till Christian Purslow, att klubben inte anlitade ett mer etablerat tränarnamn när nu ”nästa steg” skulle tas efter att Dean Smith fick lämna i höstas. Klubben mår bättre än på länge. Riktigt bra ägare som satsar rejält och långsiktigt och en akademi som är sprängfylld på talang ger riktigt bra förutsättningar inför framtiden. Ett realistiskt mål måste vara att knipa en av platserna till Europa nästa säsong, den här säsongen har nog tåget redan gått.

Vår gamla trotjänare Calum Chambers gick till Villa i januari, hur ser du på övergången och hans första månader i klubben?
– Aston Villa är ofta väldigt bra på att hålla värvningar hemliga tills det nästan är klart och Chambers övergång var inget undantag. Inte ett rykte ditåt förrän han helt plötsligt var klar. Min första tanke var att det är en ”versatile” spelare som kan vara en bra reserv på flera platser. Eftersom frugan och sonen av någon anledning håller på Arsenal så har jag ganska bra koll på den gode Calum men att han skulle göra det så här bra var tämligen överraskande. Han har hållit Ezri Konsa utanför laget de senaste matcherna men i förlängningen tror jag nog ändå att Chambers kommer att vara en fullgod back-up på flera positioner och inte någon given startspelare.

En annan övergång som det pratats mycket om är Coutinho som anslöt på lån i januari. Har han varit den boost som det hoppades på när han kom till klubben?
– Jag var nog en av de få som var lite försiktigt tveksam till att Coutinho skulle leverera som han gjort så det är nog dags att jag börjar sy på min dumstrut snart… Han är en spelare som när han är som bäst är en av de bästa i världen på sin position och vi får hoppas att han vill stanna på Villa Park på permanent basis och inte lockas av frestande anbud från norra London som de ryktas om

Vilka är de stora snackisarna bland supportrar just nu?
– Vi är ju 82 personer som åker på medlemsresa och ser Aston Villa-Norwich i slutet av april så det är klart att det är mycket fokus på det nu för oss som ska med men annars är det nog att ovan nämnde Coutinhos vara eller inte vara efter sitt lån är det som många pratar om. Det vore ju skönt att få klart med en långsiktig uppgradering av den där Joe…

Vilken Arsenalspelare vill du se i Aston Villa och varför?
– Hade du frågat innan säsongen hade jag sagt Emile Smith Rowe men nu skulle jag välja Gabriel Martinelli. Snabb, teknisk, målfarlig, irrationell etc. Han har ”det”.

Vilken Villaspelare har överraskat dig den här säsongen och varför?
– Det måste bli vår egen produkt Jacob Ramsey. Att det fanns stor potential har 20-åringen visat tidigare men klivet han tagit i år är enormt. Bra defensivt och livsfarlig framåt med sex mål på sitt samvete så här långt. Han kan bli hur bra som helst.

Hur slutar matchen?
– Om man ska efter Mikel Artetas senaste uttalanden så orkar väl inte Arsenals spelare springa en meter på grund av det täta matchandet så då ligger en seger för Villa nära tillhands men jag tror tyvärr att Gunners skjuter hem segern till London. 1-2 eller 1-3 tror jag är en rimlig gissning.