Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka höll inte igen med kritiken efter matchen.

Xhaka: "Om någon inte är redo - stanna hemma"

tis 17 maj 2022 kl 00:05

Granit Xhaka höll inte igen efter förlusten i Newcastle. Mittfältaren var arg på det mesta. - Vi lyssnade inte på coachen utan gjorde våra egna grejer. Och när man gör sina egna grejer så blir det så här, säger han.

Säsongens viktigaste match. Då klappade Arsenal ihop och förlorade mot Newcastle United med 0-2.
Granit Xhaka var besviken när han summerade matchen på St James Park i Sky.
- Det är så svårt att hitta de rätta orden efter matchen. Vi kom för att visa upp en helt annan match, men från första till sista minut förtjänade vi inte att vara på planen idag, säger han.

Varför en så dålig insats när det betydde så mycket?
- Jag vet inte. Jag kan inte förklara varför. Vi gjorde inte det som var matchplanen. Vi lyssnade inte på coachen utan gjorde våra egna grejer. Och när man gör sina egna grejer så blir det så här ... en katastrofinsats. Vi förtjänar inte att spela Champions League. Vi förtjänar inte att spela Europa League. Det är svårt att ta det just nu. Jag vet inte varför vi inte gör det som coachen säger till oss.

Var det ungt lag som kände av pressen?
- Jag vet inte, om någon inte är redo för den här matchen, stanna hemma. Så enkelt är det. Åldern spelar ingen roll. Du kan vara 30, 35, 10 eller 18. Om du inte är redo, är nervös, stanna på bänken eller stanna hemma. Kom inte hit. Vi behöver spelare som har pungkulor, ledsen att jag säger det, för att komma hit och spela. Vi visste att det här är en av de viktigaste matcherna för oss. Men prestationer som det här är inte acceptabla. Väldigt, väldigt tråkigt för oss. EN väldigt stor besvikelse. Jag tycker synd om våra supportrar som kom hit.