Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

William Saliba gjorde en stark öppningsmatch när Arsenal slog Palace förra veckan.

"Han vill verkligen vill ta klubben framåt"

fre 12 aug 2022 kl 18:31

William Saliba imponerade i premiären. Nu hoppas Mikel Arteta att han kan fortsätta på den inslagna vägen. - Han siktar på att bli bättre och göra laget ännu bättre, säger Arsenaltränaren.

Det har varit mycket fokus på William Saliba efter förra veckans premiär som Arsenal vann med 2-0 mot Crystal Palace på Selhurst Park. Den unge mittbacken värvades för tre år sedan från Saint-Etienne, men debuterade för klubben först nu.
Den första säsongen spenderade han i sin förra klubb. Sen ett år i OGC Nice och så förra säsongen i Olympique Marseille.
Men hans premiärmatch för The Gunners var imponerade och en av frågorna till Mikel Arteta på dagens presskonferens var om Saliba klarar att hålla fötterna på jorden.
- Jag tror att han håller fötterna på jorden, jag tror inte att det blir något problem med det, säger spanjoren.
- Självklart har vi snackat om de förväntningar som skapats när han var på lån och han var medveten om snacket runt honom. Vi har försökt att ta hand om det internt så lugnt som vi kan. Det är bättre att det är så för honom för han är 21 år gammal och har spelat en Premier League-match.

Hur är han i omklädningsrummet?
- Spelarna gillar verkligen honom för han är bestämd, fokuserad och en ödmjuk kille som verkligen vill ta klubben framåt. Han är villig att snacka om det mesta och han siktar på att bli bättre och göra laget ännu bättre.

I och med att han varit utlånad i tre säsonger har William Saliba "bara" två år kvar på sitt kontrakt. Kanske en smula konstigt att prata förlängning om en spelare som gjort en match i klubben.
Men det var vad som gjordes på dagens pressträff.
- Vi kommer att ta hand om sådana grejer som vi alltid gör, säger Arteta.
- Det är därför styrelsen och Edu förbereder inför alla scenarion som vi kan stöta på. Vi vill att spelarna ska vara glada och känna sig uppskattade här. Men vi har precis startat säsongen.