Medlemmar: 8802 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tavares njuter av mer speltid i Frankrike

Tavares: "Jag ville ha en köpklausul"

tis 6 sep 2022 kl 15:59

Nuno Tavares gick till Marseille på lån i somras. Vänsterbacken har fått mer speltid - men är besviken för att han hävdar att Arsenal vägrat skriva på en köpklausul.

Förra sommaren skrev Nuno Tavares på för Arsenal. £8m sägs övergången mellan Benfica och Arsenal ha kostat. Vänsterbacken fick chanser under förra säsongen, men resultaten var skiftande. I somras signerades Zinchenko och Tavares fick då gå iväg på lån till Marseille. Där har det blivit mer speltid och portugisen har snabbt blivit populär i den franska klubben efter ett par fina insatser. Men 22-åringen är inte nöjd. Framförallt missnöjd är han på Arsenal.

- I Arsenal vet jag inte riktigt om det var problem med konkurrensen med Kieran Tierney, men för mig spelar det ingen roll, säger Tavares till RMC Sport.

- Jag kom till Marseille för att äntligen få spela i den position jag vill. När jag skrev på för Marseille ville jag ha en utköpsklausul, men Arsenal vägrade. Jag och mina agenter ville alltid ha den här klausulen, men Arsenal ville inte.

Det positiva som Tavares ser dock - mer speltid och chansen att visa vad han går för.

- Nu är jag i Marseille och med eller utan klausulen är jag lycklig. I Arsenal hade jag nog bara fått spela cup-matcher. 

- Jag kom till Marseille för att få spela i min position, i Champions League, i ligan och i cupen. Marseille erbjöd mig precis det. 

Tavares har spelat fem av Marseilles sex första matcher och redan hunnit göra tre mål.