Medlemmar: 6497 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta på dagens träning inför morgondagens möte med Bodö/Glimt.

Arteta: "Det kommer bli en tuff match"

ons 5 okt 2022 kl 20:39

Dags för andra Europa League-matchen. Då varnar Mikel Arteta för norska Bodö/Glimt. - Det kommer att bli en tuff match.

Arsenal har bara spelat en Europa League-match den här säsongen. Det var för nästan en månad sedan i Schweiz. FC Zürich besegrades med 2-1. Under den matchen meddelade det brittiska hovet att drottningen hade avlidit och matchen som skulle spelats veckan efter mot PSV Eindhoven sköts upp.
Därför har Mikel Artetas gäng bara spelat en match när man nu tar sig an den norska mästaren Bodö/Glimt.
Ett lag spanjoren har stor respekt för.
- Vi har gjort vår läxa. Vi har förberett spelarna på laget som vi ska möta imorgon, deras historia och vad de gjort de senaste åren. Sen har vi Martin (Ödegaard) i truppen som känner till dem väl och han har berättat för grabbarna i omklädningsrummet att matchen imorgon kommer att bli tuff.

Bodö/Glimt var ytterst nära att kvalificera sig för Champions League men föll efter förlängning i sista kvalrundan mot Dinamo Zagreb. I Europa League har de inlett starkt.
Kryss borta mot PSV Eindhoven och seger hemma i Nordnorge mot FC Zürich.
- Dom har ett par riktigt bra spelare och en väldigt bra coach. Vi vet hur viktigt det är för oss att vinna gruppen. Det är tufft, men nu har vi fördel av hemmaplan och den behöver vi utnyttja. Det är därför morgondagens match är väldigt viktig för oss, säger Arteta.

Han förväntas spela de som fått lite speltid i inledningen av säsongen. Precis som han gjorde i Schweiz.
- Det är vad vi försöker göra och samtidigt behålla vårat momentum. Det bästa sättet att göra det är hur vi förbereder oss varje dag. Att vara fokuserad på uppgiften och att alla göra det bra. Samt att fortsätta att vara ödmjuka. Det finns massor med saker som vi behöver förbättra. Och att höja den viljan att bli bättre varje dag och att öka konkurrensen i laget. För nu vill alla spela den här matchen imorgon.