Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta jublar efter säsongens nionde PL-seger.

Arteta: "Det är alltid hektiskt här"

sön 16 okt 2022 kl 21:39

Arsenal kom undan med blotta förskräckelsen. Men slog Leeds United - och tog nionde ligavinsten. - Det är alltid hektiskt här, säger Mikel Arteta.

The Gunners kunde, precis som i Bodö i torsdags, vinna med det klassiska Arsenalresultatet 1-0.
Den här gången på Elland Road i Leeds.
Men det var sannerligen ingen solklar seger.

För efter en ganska jämn första halvlek, där Bukayo Saka gav Arsenal ledningen, var det bara Leeds United i andra. Hemmalaget skapade en rad fina chanser, brände en straff och pressade hårt.
Men kunde inte få hål på Aaron Ramsdale.

När Mikel Arteta mötte media efter matchen sa han:
- Det är alltid intensivt här. Vi fick vara med om perioder i matchen när det riktigt kaotiskt. Vi behövde hantera situationen. I första tyckte jag att vi hade några riktigt bra moment, när vi skulle spelat ut dem och gjort två-tre mål, men det gjorde vi inte. Vi lämnade matchen vidöppen från början, när domaren blåste igång andra halvlek. Vi hittade inte rytmen och fattade fel beslut gång på gång. Vi försatte oss själva i stora problem. Men jag älskar hur vi stod emot, fighten och karaktären vi visade i det där läget så att vi kunde vinna matchen.

Det var en händelserik match - som fick avbrytas efter bara en dryg minut när domarnas kommunikation med VAR-rummet bröts.
Sen fick Leeds United straff efter William Saliba-hands - som Patrick Bamford missade.
Och på stopptid blev det nytt drama när Chris Kavanagh visade ut Gabriel och gav hemmalaget en ny straff. Sen klev VAR in och domaren ändrade domslutet och gav Arsenal frispark istället. Det röda kortet blev gult.
Och vi kunde andas ut.
- Jag har inte sett det igen, men alla hos oss sa att det var tydligt. Så tack gud att vi såg till att systemet fungerade innan vi började spela igen. Utan VAR vet jag inte vad som hade hänt.
- Men det här är alltid ett tufft ställe att komma till så vi är extremt glada att kunna vinna igen.