Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsdale stängde butiken på Elland Road igår.

Ramsdale: "Vi hittade en väg att vinna"

mån 17 okt 2022 kl 16:41

Han storspelade mot Leeds United. Och såg till att Arsenal tog nionde segern i Premier League. - Vi hittade en väg att vinna, säger Aaron Ramsdale.

Arsenal säkrade igår eftermiddag ytterligare en seger i ligan via 1-0 mot Leeds United på Elland Road.
Aaron Ramsdale höll sin fjärde nolla den här säsongen.
Och det var en viktig pusselbit för att greja tre poäng.
- Som helhet, kollektivt, var vi riktigt bra defensivt. Att vinna 1-0 borta mot Leeds är inte lätt, men vi lyckades. Självklart vill vi vinna med 3-0 varje vecka och spela bra, men vi hittade ett sätt att vinna och det är det viktigaste, säger Ramsdale till Arsenal.com.

Arsenalkeepern säger också att Mikel Arteta hade planerat för att det kunde bli en matchbild som den som blev. Laget hade i torsdags varit i Bodö och spelat Europa League där många av de som startade mot Leeds United fick mycket speltid.
- Han planerar för allt, ner till minsta detalj. Han planerar olika formationer, hur de spelar, hur vi spelar, etcetera. Vi vet hur vi ska göra, men vi har inte behövt göra det här tidigare den här säsongen vilket är bra för oss för det betyder vi att vi haft kontroll på matcherna. Men att göra det här, speciellt här, som är tufft ställe att komma att vinna på. Credit till tränarna som tog oss hit.

Om sin egen match säger Ramsdale:
- Jag är nöjd att jag var där idag. Jag har varit väldigt kritiskt mot mig själv de senaste matcherna från säsongsstart när målen har ramlat in. Så att få hjälpa laget är fantastiskt.