Medlemmar: 7194 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta på dagens öppna träning på London Colney.

Arsenal vill vinna gruppen: "Viktigt"

ons 19 okt 2022 kl 18:53

Seger betyder avancemang. Det vill Mikel Arteta se mot PSV Eindhoven imorgon i Europa League.

Arsenal har inlett Europa League, och ligan för den delen, på ett strålande sätt och leder grupp A trots att man bara spelat tre matcher. Det innebär att Mikel Artetas gäng säkrar avancemang imorgon om man slår PSV Eindhoven på Emirates Stadium.
Den fjärde trepoängaren vill spanjoren ha.
Så att man kan vinna gruppen.
- Det är riktigt viktigt. Man måste ta till vara på chansen när den finns i Europa. Det är alltid oklart vad som kommer att hända i nästa omgång. Du ska spela borta och vet vilken nivå motståndaren har. Jag har sett vad PSV gjort hemma och i Europa och det kommer att bli en riktigt tuff match, säger Arteta.

PSV Eindhoven leds av Ruud van Nistelrooy - en av de mest hatade personerna i Arsenalkretsar efter alla filmningar och utspel under sin tid i Manchester United.
Arteta fick frågan om han tror Nistelrooy kommer få det hett om öronen imorgon kväll.
- Jag vet inte. Det är länge sedan. Jag var inte i klubben när det hände. Vi vet historien mellan klubbarna och vilken rivalitet det skapade då för det var två exceptionella lag. Men jag vet som sagt inte.